Izvoz u Kinu – „Kostas A Zakarija“ svečano otvorio pogon u Inđiji

Kiparska kompanija „Kostas A Zakarija“ (Kostas A Zacharia) zvanično je otvorila svoje postrojenje u Inđiji. Fabriku su otvorili predsednik opštine Inđija, Petar Filipović i ministar poljoprivrede Dragan Glamočić uz prisustvo pomoćnika predsednika opštine Srpka Medenice, direktora fabrike u Inđiji, Leonidasa Tife (Leonidas Tiphas), i nj.e. ambasadorke Kipra u Srbiji Nafsike Krusti (Nafsika Krousti).

Predsednik opštine Inđija, Petar Filipović, čestitao je vlasnicima što su za tako kratko vreme uspeli da realizuju svoju investiciju u Inđiji.

– Ovo je značajna investicija za našu opštinu jer smo zahvaljujući njoj u protekloj godini uspeli da povećamo zaposlenost što je zaista retkost u Srbiji. Trend zapošljavanja u našoj opštini iz godine u godinu raste. Ja se nadam da će kompanija uspešno poslovati u našoj opštini,  a mi ćemo im dati punu podršku  – istakao je predsednik opštine Inđija.

Generalni direktor kompanije „Kostas A Zakarija“, Leonidas Tifa, istakao je da će fabrika u Inđiji biti baza iz koje će se poslovati na celom Balkanu.

-Naš san se ostvario. Već sedam meseci smo u Inđiji i pokušavamo da naš biznis raširimo po celom Balkanu. Inđija je naša baza, a to je postala zahvaljujući predsedniku Opštine, gospodinu Filipoviću i njegovom pomoćniku, gospodinu Srpku Medenici koji su nam od prvog trenutka pružali svu pomoć koja nam je bila neophodna da počnemo da radimo – istakao je direktor i dodao da kompanija trenutno zapošljava 170 ljudi, a da je plan da do sledeće godine bude zaposleno još 150 ljudi.

Ministar poljoprivrede, Dragan Glamočić, istakao je da je ovo važna investicija za Srbiju jer se u njoj prerađuje roba koja se obično bacala ili završavala na deponijama.

– Ovo je jedini objekat ovakve vrste u Srbiji koji svu robu koju proizvede izvozi na kinesko tržište. Važno je reći da se ovde prerađuje roba koja se u drugim klanicama baca. Ova fabrika ima sklopljen ugovor sa 82 klanice – rekao je ministar Glamočić.

Kiparska kompanija „Kostas A Zakarija“ otvorila je svoje postrojenje u opštini Inđija prošle jeseni. Reč je o braunfild investiciji – kompanija je kupila staru „Ukusovu“ hladnjaču i prostor od 3600m2 adaptirala i prilagodila svetskim standardima neophodnim za obavljanje delatnosti prerade i zamrzavanja mesa.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.