IZVOZNICI: Sirogojno Co učestvuje u programu „Moja prva plata“

Preduzeće Sirogojno Co, jedan od naših najuspešnijih proizvođača i izvoznika smrznutog i sušenog voća, među prvim je firmama u Srbiji koje će se pridružiti programu „Moja prva plata“.

Ovaj program Vlade Srbije koji će startovati naredne nedelje, jedna je od mera podrške zapošljavanju, a u njegovom kreiranju i realizaciji aktivno učestvuje i Privredna komora Srbije. Cilj projekta „Moja prva plata“, koji podrazumeva budžetsku podršku od 20 hiljada, odnosno 24 hiljade dinara, jeste doprinos smanjenju nezaposlenosti mladih i pomoć kompanijama da dođu do kadrova kakvi su im potrebni.

Sirogojno je jedno od najboljih mesta u kojima mlad čovek može početi svoju karijeru.  Ovo je jedna od naših najuspešnijih kompanija u oblasti izvoza voća, koja je prisutna na tržištima više od 40 zemalja sveta. Sirogojno je od januara do kraja jula izvezlo proizvode vredne 22 miliona evra, zabeležilo 35% veći izvozni učinak nego prošle godine, radilo punim kapacitetom i zapošljavalo nove radnike – rekao je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Vlasnik i generalni direktor Sirogojna Rade Ljubojević ocenio je da će kroz ovaj program poslodavci dobiti mogućnost da obuče, upoznaju i izaberu najbolje među mladim kadrovima, a nezaposleni će steći prvo radno iskustvo.

Kompanija Sirogojno je od marta, u vreme pandemije, zaposlila 25 novih radnika. Imamo stalno otvoren konkurs, a naša ideja je da i ubuduće razvijamo biznis i povećavamo broj zaposlenih, rekao je Ljubojević.

– Iskoristićemo i šansu da kroz program „Moja prva plata“ dođemo do kvalitetnih mladih ljudi – dodao je i pozvao kolege privrednike da se pridruže.

Od sledeće sedmice preduzeća će moći da konkurišu za ovaj program, koji bi, prema ranije objavljenim procenama, trebalo da omogući da 10.000 mladih dobije prvi posao. Firme koje angažuju tek svršenog srednjoškolca dobijaće iz budžeta 20.000 dinara dotacije njegove plate tokom devet meseci. Oni koji reše da uposle diplomca, u istom periodu će iz državne kase primati 24.000 dinara, kao deo njegove plate.

Izvor: Privredna komora Srbije

 

 

Podeli na društvenim mrežama: