KINESKE kompanije u Srbiji: Fabrika Yanfeng u Kragujevcu zaposliće 800 ljudi

Kineski Yanfeng planira da do kraja 2023. godine u Kragujevcu bude zaposleno 800 ljudi, najavljeno je prilikom posete gradonačelnika Kragujevca Nikola Dašić ovoj fabrici za proizvodnju delova za automobilske enterijere.

Yanfeng u Kragujevcu posluje 11 meseci – dizajnira, razvija i proizvodi unutrašnje komponente enterijera za sve proizvođače automobila, za svetski poznate modele vozila, a trenutno zapošljava 370 radnika, navodi se na zvaničnom sajtu Grada Kragujevca.

Fabrika, koja je otvorena u decembru prošle godine, prostire se na oko 25.000 m2, a kompleks je smešten na parceli od 5 ha u Slobodnoj zoni Šumadija, sa mogućnošću proširenja. Obim investicije prošle godine iznosio je oko 40 mil EUR, od čega je 10 miliona uloženo u opremu, navodi se na sajtu Grada.

Fabrika u Kragujevcu je najnoviji pogon Yanfeng-a u Evropi. Grupacija Yanfeng Automotive Interiors je jedan od globalnih lidera u proizvodnji automobilskih enterijera – prisutni su na 240 lokacija širom sveta i imaju više od 55.000 zaposlenih. Njihovo globalno sedište je u Šangaju, a centrala u Evropi smeštena je u Nemačkoj.

Foto: yfai.com

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.