„Nectar“ uskoro i na tržištu Afrike, Kine, Japana…

Proizvodi srpske kompanije „Nectar“ uskoro bi trebalo da se nađu i na tržištu Afrike, Bliskog i Srednjeg istoka, Kine i Japana, sudeći po velikom interesovanju i namerama koje iskazuju kupci i distributeri iz tih zemalja na najvećem međunarodnom sajmu prehrambene industrije SIAL 2014. koji se održava u Parizu.

Generalni direktor kompanije „Nectar“ Čedo Praška ukazao da je strategija „Nectar“-a upravo izlazak na daleka tržišta, zbog čega su u toj kompaniji izuzetno zadovoljni učešćem na sajmu u Parizu, jer predstavlja priliku za konkretizaciju ranije započetih pregovora i ugovaranje novih poslova.

On je podsetio da „Nectar“ i „Fructal“ zajedno već izvoze na 50 različitih tržišta, a dosta su traženi gotovi proizvodi pakovani u brik i staklenu ambalažu, kao i poluproizvodi

– Imamo dosta partnera iz EU i Rusije, a ovde ima dosta i upita sa drugih tržišta – kazao je Praška.

On je napomenuo da je kompanija „Nectar“ najveći prerađivač voća i proizvođač sokova u jugoistočnoj Evropi – prerađuje voće na šest lokacija u Sloveniji, Makedoniji i Srbiji.

U pogonima te kompanije godišnje se preradi 100.000 tona voća, a „Nectar“ ima zaokružen ceo proces, pa sam i proizvodi sirovinu. Praška je rekao da je „Nectar“ plasirao i portfolio organskih proizvoda, koji su uglavnom interesantni za zapadna razvijena tržišta. – Već prošle godine pokrenuli smo izvoz, a ove godine očekujemo ozbiljniji rast – kazao je Praška.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.