Nemački Kromberg&Schubert proširuje poslovanje – Iz Kruševca i kablovi za Porsche

Fabrika Kromberg&Schubert proširiće poslovanje u Kruševcu, najavljeno je na sastanku rukovodstva kompanije i predstavnika lokalne samouprave.

Nemačka porodična kompanija za proizvodnju automobilskih komponenata jedan je od vodećih globalnih dobavljača za sisteme kablova, kablove i tehnologiju brizganja. Krombert&Schubert u Kruševcu posluje od 2018. godine, a u narednom periodu u planu je nabavka opreme i zapošljavanje novih radnika, rečeno je na sastanku predstavnika lokalne samouprave sa rukovodstvom kompanije.

U tom gradu zasad imaju oko 1.300 radnika koji su angažovani na poslovima proizvodnje kablova za autoindustriju – za automobile marke škoda fabia i škoda superb.

– O razvoju kompanije svedoči usvajanje novog programa, koji podrazumeva proizvodnju kompletnog kablovskog snopa za automobil marke porsche carrera. Takođe, od sledeće godine radiće se i za nov model škoda fabia. Time se obezbeđuje posao za period od narednih 9 godina – navodi se na saju Grada Kruševca.

Novi projekti uključuju nabavku opreme, ali i povećanje broja radnika, čiji bi ukupan broj u 2021. trebao da dostigne cifru od 2.000.

Foto: Printscreen/YouTube

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.