Nestle Adriatic najavio izvoz proizvoda u 40 zemalja sveta

Kompanija Nestle Adriatic saopštila je da će proširiti kapacitet fabrike u Surčinu sa dve nove proizvodne linije i najavila izvoz proizvoda iz ove fabrike u 40 zemalja sveta.

Ukupno ulaganje kompanije u novu opremu iznosi 2,3 mil EURm što će povećati proizvodnju za 25%, proširiti asortiman proizvoda sa 100 novih artikala i zaposliti još oko 30 radnka.

-Kompanija Nestle konkretnim aktivnostima pokazuje svoju dugoročnu posvećenost poslovanju u Srbiji i doprinosi razvoju lokalne zajednice -rekla je direktorka te kompanije za tržišta Jugoistočne Evrope Jana Mihajlova.

Ona je dodala da je fabrika u Surčinu, od kada je postala deo Nestle kompanije, do danas uložila više od 15 mil EUR u opremu, kapacitete i razvoj proizvoda.

Mihajlova je rekla da fabrika u Surčinu, uz regionalne, snabdeva i potrošače iz Austrije, Bugarske, Francuske, Nemačke, Švajcarske, Japana, Rusije, Meksika, Perua, Tajvana, Ujedinjenih Arapskih Emirata i drugih zemalja.

Direktorka Nestle fabrike u Surčinu Tanja Žigić rekla je da Nestle u Srbiji zapošljava 546 ljudi, od čega 304 radi u fabrici. Pored toga, angažovano je 45 novih dobavljača, od kojih su 13 lokalni, a vrednost njihovog posla godišnje je najmanje 850.000 evra.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić rekao je da je poslovanje kompanije Nestle model razvoja prehrambene industrije u Srbiji.

-Prehrambena industrija u strateškim dokumentima Vlade Srbije je jedna od četiri prioritetne oblasti u proizvodnom sektoru, koja u bruto domaćem proizvodu učestvuje sa četiri odsto i ima velike potencijale – rekao je Ljajić.

Kako je ta kompanija organizovala logistiku, pročitajte u ekskluzivnom intervjuu za naš portal.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.