Nove investicije Atlantic Grupe – Beograd dobija još jednu fabriku „smokija“

Atlantic Grupa planira izgradnju nove fabrike „smokija“ u Beogradu, najavio je predsednik Uprave Emil Tedeski na svečanosti povodom potpisivanja ugovora o produžetku saradnje Arene i kompanije Atlantic Štark u sredu (11. maja 2022. godine).

Tedeski je podsetio da je Štark, izvorno srpski brend, od 2010. u vlasništvu Atlantic Grupe.

Danas se Štark proizvodi izvoze u 40 zemalja sveta, a „smoki“ će dobiti i novu fabriku u Ulici Peke Dapčevića, rekao je Tedeski.

Štark je brend koji se jako dobro razvija i širi na nemačko, austrijsko i švajcarsko tržište. Od 2020, zaključno sa 2025. godinom, ukupne kapitalne investicije kompanije Atlantic iznosiće više od 80 miliona evra, a do danas je investirano već pola te sume, dodao je.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu Grada, ugovor o produžetku saradnje Arene i Atlantic Štarka potpisali su Goran Grbović, direktor Arene i Neven Vranković, potpredsednik Atlantik Grupe za korporativne aktivnosti. Događaju su prisustvovali i Emil Tedeski, predsednik Uprave Atlantic Grupe, Zoran Daljević, direktor predstavništva Atlantic Grupe za Srbiju i Marko Njavro, generalni direktor Atlantic Štarka, kao i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

– Produžetkom saradnje sa Arenom i izgradnjom nove fabrike kompanija pokazuje da ostaje privržena Beogradu, što je za nas najvažnije – kazao je Vesić.