Švajcarske kompanije u Srbiji: ETAMPA zainteresovana za proizvodnju u Kruševcu

Švajcarska Etampa zainteresovana je za pokretanje proizvodnje u Kruševcu. Predstavnici kompanije, koja se bavi proizvodnjom sofisticirane opreme, alata i delova za različite industrijske grane, pronašli su odgovarajuću halu za zakup na nekoliko godina i planiraju da zaposle oko 40 radnika. Reč je o investiciji vrednoj 2 miliona evra, a najavljena je i mogućnost učešća u programu dualnog obrazovanja, obavljeno je na sajtu grada Kruševca.

Etampa pruža različite usluge u obradi metala (fino brušenje, poliranje itd.), a njeni kupci dolaze iz oblasti automobilske industrije, elektronike, građevine, bezbednosne i medicinske tehnologije i drugih grana. Bavi se proizvodnjom sofisticiranih delova koji su od velikog značaja za bezbednost finalnog proizvoda i koriste se za kočione/sigurnosne sisteme vozila i komponente elektromotora, u medicinskoj tehnologiji, kao deo kućnih i drugih aparata.

Predstavnici švajcarske firme posetili su Kruševac u sredu i sastali se sa predstavnicima lokalne samouprave i Razvojne agencije Srbije.

Sastanku su prisustvovali vlasnik firme Hans Rudolf Haefeli sa saradnicima, gradonačelnica Jasmina Palurovoić, zamenica načelnika Gradske uprave Vesna Anđelić, predstavnik Odeljenja za investicije Nenad Bogićević, kao i predstavnik Razvojne agencije Srbije Vladimir Jovanović, koji je predočio mogućnosti državne podrške. Etampa će u narednom periodu uputiti Pismo o namerama, u kome će predstaviti biznis plan za lokaciju u Kruševcu.

Kompanija Etampa osnovana je daleke 1945. godine.