Tigar Tyres Pirot punim kapacitetom od 4. maja

Kompanija Tigar Tyres Pirot narednih dana sprovešće sve neophodne pripreme kako bi 4. maja proizvodnja u toj fabrici krenula punim kapacitetom, najavljeno je juče na sastanku u Pirotu.

Tigar Tyres je predstavio Protokol o preventivnim higijenskim merama Michelin Grupe, u vezi sa pandemijom covid-19, koji ujedno sadrži i sve propisane preventivne mere Vlade Srbije u novonastaloj situaciji, navodi se u saopštenju kompanije.

Prema protokolu koji je predstavljen, kompanija je dužna da svakom radniku, pored ostalih sredstava zaštite, obezbedi i po 3 zaštitne medicinske maske na dnevnom nivou. Nadležne službe fabrike su detaljno operativno razradile primenu Glavne strategije za upravljanje krizom covid-19, kako bi maksimalno epidemiološki zaštitili radnike, navodi se.

Kompanija je proizvodnju u Pirotu i Babušnici, gde zapošljavaju skoro 4.000 radnika, zaustavila 23. marta, uz „minimum neophodnih aktivnosti koje se organizuju u bezbednim uslovima“.

U međuvremenu preduzete su sve preventivne aktivnosti u skladu sa odlukama, naredbama i preporukama nadležnih državnih organa radi eliminisanja rizika od transmisije virusa covid-19 među zaposlenima tokom obavljanja radnih zadataka, što je „dalo mogućnost ponovnog pokretanja proizvodnje“. Takođe i situacija na tržištu pneumatika i međunarodnog drumskog prevoza robe polako se stabilizuje što je dodatni impuls pokretanju izvoznih aktivnosti, navodi se.

Izvor: Privredna komora Srbije 

Podeli na društvenim mrežama: