TIM-COP gradi fabriku IZDUVNIH SISTEMA za automobile u Temerinu

Kompanija TIM-COP planira značajno proširenje kapaciteta u Temerinu. Reč je o izgradnji novog pogona za proizvodnju izduvnih sistema za automobile, a planirana investicija vredna je oko 11,8 mil EUR. Za taj grinfild projekat, preduzeće je besplatno dobilo nešto više od 36.000 m2 državnog zemljišta u Temerinu, saopštila je Komisija za kontrolu državne pomoći

Osnovna delatnost kompanije TIM-COP, osnovane 1992. godine, jeste proizvodnja opreme iz oblasti distribucije električne energije, proizvodnja metalnih konstrukcija, kao i postavljanje električnih instalacija i opreme u objektima. Iz godine u godinu beleže rast prometa, koji je od 695,6 miliona dinara 2017, u 2019. godini dostigao oko milijardu dinara.

Komisija za kontrolu državne pomoći potvrdila je otuđenje parcele bez naknade 18. februara, a kako se navodi u saopštenju, TIM-COP je u obavezi da do kraja 2024. godine izgradi nove proizvodne objekte od 20.000 m2.

Zemljište predviđeno za novi pogon nalazi se u industrijskoj zoni Temerin, potez Ilandža. Nacrtom ugovora predviđeno je da će u objekte biti uloženo nešto više od 6 miliona evra, a u opremu 5 miliona evra. TIM-COP planira da na neodređeno vreme zaposli 188 radnika.

Subvencija – kroz davanje zemljišta bez naknade, prema proceni Poreske uprave iznosi oko 126.000 evra, saopštila je Komisija za kontrolu državne pomoći.