U Valjevu otvorena treća Hisense Gorenje fabrika vredna 47 miliona evra

Korporacija Hisense investirala je više od 47 miliona evra u novu fabriku najsavremenijih rashladnih uređaja u Valjevu. Početak rada danas je svečano obeležen, u prisustvu rukovodstva kompanije i državnih zvaničnika Republike Srbije.

Kako je saopšteno, treća po redu Hisense fabrika u tom gradu (Valjevo 3), proizvodiće pre svega za izvoz na zahtevna evropska tržišta.

Izgradnja novog pogona, koji obuhvata oko 18.000 m2 proizvodnog i magacinskog prostora, krenula je početkom 2022. Zasada su završeni građevinski radovi koji se odnose na proizvodni deo, dok je izgradnja magacinskog prostora u toku.

Serijska proizvodnja u novoizgrađenom pogonu počela je 1. aprila ove godine, a planirana proizvodnja u fabrici je 750 hiljada side-by-side aparata godišnje. Ukupna proizvodnja u sva tri pogona Hisense Gorenje Valjevo do 2025. iznositi 1,7 miliona aparata godišnje.

Gorenje uspešno posluje u Valjevu već 16 godina i obezbeđuje više od 1.600 radnih mesta stanovnicima Valjeva i Kolubarskog okruga. Novom investicijom predviđeno je dodatnih 1.200 radnih mesta.

Gorenje je od 2018. godine deo multinacionalne korporacije Hisense, jednog od vodećih svetskih proizvođača potrošačke elektronike i aparata za domaćinstvo, sa više od 90.000 zaposlenih širom sveta.

Hisense Europe, kao evropski deo grupe Hisense, obuhvata proizvodne pogone u Srbiji, Sloveniji i Češkoj, razvojne centre u Švedskoj, Holandiji, Češkoj i Sloveniji, kao i 27 prodajnih kompanija.

Izvor: Razvojna agencija Srbije
Foto: hisense-europe.com

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.