„AB Royal Trans“ iz Prijepolja gradi logistički centar kod Šida

Kompanija „AB Royal Trans“ iz Prijepolja gradi logistički centar na teritoriji opštine Šid. U prvoj fazi planirana je izgradnja logističkog centra na površini od 65x20x10 metara, kapaciteta oko 2.500 paletnih mesta sa ukupno 5 utovarano-istovarnih rampi (3 čeone i dve bočne), dok ukupna površina placa iznosi 7.652 m2. Ukupna vrednost investicije je oko 650.000 EUR.

Investitor radova „AB Royal Trans„, inače, posluje na svim graničnim prelazima kao i carinskim ispostavama u Prijepolju, Beogradu i Šidu. Osnovna delatnost firme je posredovanje u carinskom postupku dok su dodatne delatnosti transport, organizacija transporta, skladištenje i distribucija robe.

U preduzeću „AB Royal Trans“ zaposleno je 65 radnika, dok se izgradnjom ovog logističkog centra planira zapošljavanje još 15-20 radnika.

Projektant i izvođač radova je firma „Konstruktor Konsalting“ iz Beograda koja, kako za „eKapiju“ kažu investitori, iza sebe ima ogromno iskustvo i velike reference poput izgradnje LC „Milšped“ i mnogih drugih. Ugovor je potpisan u avgustu i očekivani završetak po principu „ključ u ruke“ trebalo bi da bude krajem februara ili početkom marta 2016. godine.

U „AB Royal Transu“ za „eKapiju“ objašnjavaju da su se za ovu lokaciju odlučili prvenstveno zbog blizine autoputa, što omogućava laku i brzu frekvenciju prilikom distribucije roba, kao i dosta jeftiniju radnu snagu u odnosu na područje Beograda gde je smeštena većina logističkih centara. Takođe, i cena zemljišta prilikom kupovine bila je povoljnija.

Odluci je doprinela i blizina carinske ispostave i teretne železničke stanice koja je jedna od 3 ispostave u Srbiji određene za carinjenje robe široke potrošnje iz azijskih zemalja, kao i „dobra komunikacija sa zaposlenima koji su baš sa teritorije opštine Šid“. Izvor: eKapija