Amazon zapošljava još 7.000 radnika za stalno i 20.000 sezonaca

Kompanija Amazon planira da u Velikoj Britaniji zaposli na neodređeno vreme još 7.000 radnika pre kraja godine, piše trans.info, podsećajući da je ova kompanija već počela da popunjava više od 20.000 sezonskih pozicija za praznični period.

Amazon je tokom 2020. već zaposlio za stalno novih 3.000 radnika u svojoj britanskoj mreži, u centrima za sortiranje, stanicama za isporuku… Dodatnih 7.000 pozicija biće raspoređeno na više od 50 lokacija, uključuju korporativne kancelarije, sortirne centre, stanice za isporuku itd.

Kompanija će zaposliti inženjere, stručnjake za ljudske resurse, IT, zdravlje i bezbednost na radu i finansije, kao i magacinske radnike koji će pakovati i slati porudžbine kupaca.

Osim toga, Amazon otvara 20.000 sezonskih pozicija uoči prazničnog perioda na svojim lokacijama širom Engleske, Škotske, Velsa i Severne Irske, kao i u tri pop-up distributivna centra.

Plata se, za sve redovne, povremene, prvremene i sezonske pozicije, kreće počev od 10,50 funti po satu u Londonu i 9,50 funti po satu u drugim delovima Velike Britanije, prenosi trans.info.

Amazon je uložio više od 18 milijardi funti u svoje poslovanje u Velikoj Britaniji od 2010. godine do danas.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.