ŠANSA ZA MLADE KADROVE: Continental Subotica

Kompanija Continental u Subotici i ove godine organizuje devetomesečni plaćeni program prakse za studente ili diplomceProDrive8.

– Program prakse ProDrive 8 osmišljen je tako da se kroz sistematičan pristup obučavanju i razvoju, mladim kadrovima omogući da steknu prvo praktično iskustvo i da razviju veštine i znanja koja su neophodna za uspešnu karijeru – navode u kompaniji Continental.

Continental Subotica, deo globalne Continental grupacije, bavi se proizvodnjom cevi za automobilsku industriju, kao i proizvodnjom cevi za ugradnju u komercijalna i industrijska vozila, koje omogućuju protok različitih tipova fluida. Dugogodišnji su partneri najpoznatijih imena iz sveta automobilske industrije. Kompanija trenutno zapošljava više od 1.000 ljudi.

U okviru dosadašnjih sedam generacija programa stručne prakse ProDrive, priliku za zaposlenje ostvarilo je više od 70 polaznika, koji i dalje čine deo Continental-ovog tima u Subotici.

Kako izgleda ova šansa za mlade talente?

Program traje ukupno devet meseci, plaćen je i podrazumeva puno radno vreme u okviru kompanije.

Nakon svaka tri meseca, radi se evaluacija u cilju provere napretka praktikanta, kao i odluke o daljem nastavku saradnje. Tokom ProDrive programa, praktikante očekuje rad na jedinstvenom projektu, a na samom kraju – odbrana projekta i prikazivanje rezultata dotadašnjeg zalaganja.

ProDrive 8 startuje u novembru ove godine, a prvi nivo traje do januara 2021, kada se radi i prva tromesečna evaluacija postignuća. Završetak je planiran u julu 2021, nakon čega sledi odbrana projekta i finalna odluka o daljem nastavku saradnje nakon završetka prakse.

Nakon uspešno okončanog programa prakse, postoji mogućnost da Continental ponudi praktikantu i zaposlenje.

Aleksandra Dudaš, koordinator logistike u Continental-u u Subotici, nedavno je podelila svoje iskustvo i prilike za uspeh koje joj je doneo program ProDrive:

Još 2013. godine postala sam deo prve generacije ProDrive programa prakse i započela karijerni put u Continental-u u Subotici, u okviru logistike. Nakon završene prakse, usmerila sam se na deo logistike koji se bavi planiranjem proizvodnje i radila sam na poziciji Specijaliste. Potom sam postala Supervizor tog dela, a kako se širio tim logistike, otvorila se mogućnost daljeg napredovanja ka liderskoj poziciji. Početkom avgusta ove godine prihvatila sam novu poziciju Koordinatora i radujem se proširenom timu i novim izazovima, kaže Aleksandra.

Kakvi su uslovi za konkurisanje?

– Student/studentkinja završne godine fakulteta osnovnih ili postdiplomskih studija ili student/studentkinja koji/koja je nedavno diplomirao/diplomirala
– Srednji nivo poznavanja engleskoj jezika (B2)
– Poznavanje rada u MS Office paketu

U kojim sektorima se kandidatima pruža prilika da steknu iskustvo?

– Industrijski inženjering
– Dizajn (konstruisanje proizvoda)
– Računovodstvo
– Kvalitet
LOGISTIKA
– Nabavka
– Bezbednost i zdravlje na radu
– Industrijalizacija

Praktikanti u oblasti LOGISTIKE naučiće da planiraju proizvodnju i zbog čega je važna tačna isporuka gotovih proizvoda, da upravljaju materijalima i organizuju transport proizvoda, saznaće kako se radi izvoz gotovog proizvoda i uvoz repromaterijala, te kako se upravlja neophodnom dokumentacijom, navode u Continentalu.

Šta ti studentima donosi program ProDrive?

– Rad sa mentorom i Buddy-em koji kandidata uvodi u posao i predstavlja radno okruženje
– Plaćenu praksu sa punim radnim vremenom
– Dimačno radno okruženje i otvorneu komunikaciju
– Trening plan sa jasnim koracima obučavanja
– Fleksibilnost po pitanju odlaska na fakultet/polaganje ispita

Za prijave je ostalo još malo vremena – zainteresovani kandidati mogu se prijaviti do 18. septembra! Više detalja u vezi sa prijavama dostupno je na ovom linku.

Ovaj tekst je objavljen u okviru serijala Šansa za mlade kadrove u kome predstavljamo mogućnosti koje firme pružaju kandidatima na početku karijere.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.