AUTOMATIZACIJA u logistici: Saradnja hrvatskog Gideona i Toyota Material Handling

Hrvatska tehnološka kompanija Gideon postigla je sporazum o strateškoj saradnji sa Toyota Material Handling Europe – TMHE, za kreiranje novih automatizovanih logističkih rešenja. Prema mišljenju  Toyota Material Handling-a, kombinacija njihovih vozila sa tehnologijom hrvatskog Gideona će omogućiti automatizaciju različitih logističkih aplikacija. Kako piše portal seebiz.eu, sve je veća potražnja za autonomnim vozilima i jednostavnim korisničkim interfejsima.

Implementacijom Gideonovog skupa softvera za autonomiju koga pokreće veštačka inteligencija na Toyotinim industrijskim vozilima, tržište će dobiti rešenje za neke od nerešenih problema automatizacije kroz značajno skraćene vremenske rokove implementacije projekta, fokusirajući se primarno na kolaborativno odabiranje predmeta za ispunjavanje maloprodajnih narudžbi i autonomni istovar i utovar kamiona.

Toyota – TMHE planira da uvede nova rešenja na tržište tokom ove godine, a prvo među njima biće aplikacija za popunjavanje narudžbine za distribuciju u maloprodaji.

Prema rečima Patrica Heada, višeg potpredsednika logističkih rešenja u TMHE, Gideon je razvio impresivan softverski paket i module vizije. Generalni direktor Gideona Josip Ćesić je dodao da  TMHE-ova ekspertiza u opremi za rukovanje materijalima i pokrivenosti tržišta, u kombinaciji sa Gideonovim softverskim paketom, pruža vrednu ponudu korisnicima.

Toyota Material Handling je najveća filijala Toyota Industries Corporation (TICO), koja ima obiman portfolio viljuškara i opreme za skladištenje. Zagrebački Gideon pravi softvere za upravljanje mobilnim robotima koje pokreće veštačka inteligencija i 3D tehnologija.

Foto: gideon.ai