cargo-partner nastavlja širenje skladišnih kapaciteta u Jugoistočnoj Evropi

Kompanija cargo-partner, jedna od vodećih logističkih grupacija u Jugoistočnoj Evropi, nastavlja svoj strateški fokus na ovaj region.

U proteklih nekoliko meseci cargo-partner proširio je svoje skladišne kapacitete u Hrvatskoj, Sloveniji i Turskoj, a u planu su i novi projekti, između ostalog i u Srbiji.

Proširenje u Zagrebu: sa 12.900 na 17.500 m²

cargo-partner je krajem avgusta 2023. proširio svoje skladište u Zagrebu za 4.600 m2, zbog brzorastuće tražnje kupaca u Hrvatskoj.

Prvobitno skladište je otvoreno u junu 2022. godine i nalazi se deset minuta od međunarodnog aerodroma u Zagrebu. Najnovije proširenje omogućava kapacitet logističkog centra sa ukupnom površinom od 17.500 m2.

cargo-partner logistički centar u Zagrebu

Moderan objekat sada uključuje 20.000 paletnih mesta, kao i mezanin od 900 m2 za dodatne usluge. Uz kratkoročno i dugoročno skladištenje, zagrebačko skladište nudi dnevnu distribuciju paleta i paketa u zemlje Evropske unije i van EU, carinsko skladište i usluge carinskog posredovanja. Nakon proširenja, skladište sada sadrži 28 kamionskih dokova i tri ulazne kapije za velike pošiljke.

– Dok slavimo 40 izuzetnih godina cargo-partnera, važno je prepoznati neprocenjivu ulogu koju je Jugoistočna Evropa odigrala u oblikovanju trajnog uspeha naše kompanije. Ovo proširenje je dokaz izuzetnog putovanja na koje smo krenuli zajedno sa našim klijentima i našim stručnim timovima širom regiona – rekao je Stefan Krauter, izvršni direktor i osnivač kompanije cargo-partner.

Zoran Starčević, generalni direktor cargo-partnera u Hrvatskoj, istakao je da će dodatni skladišni kapaciteti u Zagrebu omogućiti kompaniji da skladišti širi asortiman proizvoda – od prehrambenih proizvoda do farmaceutskih, i niz druge robe – te da brzo odgovori na fluktuacije tržišta i potrebe kupaca.

– Dakle, proširenje ne samo da jača našu tržišnu poziciju, već i jača naše obećanje da ćemo isporučiti vrhunske proizvode i usluge našim klijentima – naglasio je Starčević.

Otto Zsivkovits, regionalni direktor SEE regiona, dodao je da Jugoistočna Evropa ima ogroman značaj za cargo-partner.

– U tom kontekstu, Zagreb služi kao kapija koja povezuje istočnu i zapadnu Evropu. Kako nastavljamo da širimo našu mrežu, raste i sinergija između naših logističkih centara u Hrvatskoj, Sloveniji, Turskoj, Bugarskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini – naglasio je.

Krov logističkog centra u Ljubljani proizvodi “čistu” energiju

cargo-partner je početkom avgusta postavio fotonaponski sistem sa 1.192 panela na krov svog iLogističkog centra u Ljubljani. Sistem će proizvoditi oko 575 MVh energije godišnje, pokrivajući 34% potrošnje energije cargo-partnera u Sloveniji.

cargo-partner logistički centar u Ljubljani

Pored toga, solarna elektrana će uštedeti 146 tona CO2 godišnje, što je ekvivalentno sadnji 6.698 stabala. iLogistics Center Ljubljana otvoren je 2019. godine i proširen 2022. godine, čime je njegov ukupni kapacitet sa 25.000 m2 povećan na 39.100 m2.

Novi iLogistički centar u Istanbulu

Novi iLogistički centar sa 20.000 m2 skladišnog prostora u Istanbulu otvoren je u julu ove godine. Sa 25.000 paletnih mesta i 17 utovarnih stanica, objekat pruža idealne uslove za carinsko skladištenje, rukovanje vangabaritnom robom i visokotehnološkim proizvodima, brzi pretovar i distribuciju, kao i sveobuhvatne dodatne usluge, uključujući mesto preuzimanja i vraćanja paketa.

cargo-partner logistički centar u Istanbulu

Pored magacina, zgrada sadrži i moderne kancelarijske prostore, pružajući novu bazu poslovanja za centralu cargo-partnera u Turskoj.

Mreža skladišta u Jugoistočnoj Evropi

Osim ovih nedavnih proširenja, cargo-partner već dugo ima mrežu skladišta u Jugoistočnoj Evropi.

U Bugarskoj, iLogistički centar Sofija nudi 22.000 paletna mesta na 16.700 m2.

U Srbiji se planiraju dodatna proširenja skladišnih kapaciteta i to na istom mestu, u blizini aerodroma, gde je strateški lociran postojeći magacin sa 8.000 m2 skladišnog prostora, saopštila je kompanija.

U Bosni i Hercegovini, cargo-partner upravlja skladištem od 1.000 m2, kojem je kompanija nedavno dodala poseban prostor od 300 m2 za privremeno carinsko skladište.

Sa skoro 40 godina stručnosti u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanca snabdevanja, kompanija cargo-partner dizajnira usluge po meri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentsku prednost za svoje kupce širom sveta. Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od 2,06 milijardi evra u 2022. godini i trenutno zapošljava 4.000 ljudi širom sveta.

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.