cargo-partner planira izgradnju infologističkog centra u Ljubljani

Međunarodna kompanija cargo-partner započeće izgradnju novog logističkog centra u Ljubljani u toku ove godine. Ovaj projekat se primenjuje u sklopu strateških investicija kompanije koje se odnose na širenje skladišnih kapaciteta na globalnom nivou. Novi infologistički centar sadržaće više od 20.000 paletnih mesta na skladišnom prostoru koji će se prostirati na više od 25.000m2.

Objekat će biti smešten u blizini aerodroma u Ljubljani, odakle se stiže za 20 min do centra grada, putem autoputa A2. Sa 44 rampe za kamione, objekat će biti dobro opremljen za dnevna preuzimanja i distribuciju iz i do okoline.

– Naš novi infologistički centar je odraz sve veće potražnje i naše posvećenosti slovenačkom tržištu. Takođe smo zadovoljni što smo proširili naš tim sa 100 na 130 zaposlenih – rekao je direktor cargo-partnera u Sloveniji Viktor Kastelić.

Nedavne logističke investicije cargo-partner-a uključuju i infologistički centar od drveta u sedištu kompanije u Fišamendu u Austriji, sa ukupnom površinom od preko 12.200m2, kao i infologistički centar u Sofiji, Bugarskoj, sa 16.500m2 skladišnog prostora. Oba su startovala sa radom u proleće ove godine.