“Crveni lav” kao 7 fudbalskih terena – Novo skladište najveća investicija DB Schenker u istoriji (VIDEO)

Kompanija DB Schenker pustila je ovog leta u rad skladište Red Lion u Singapuru, vredno 101 milion evra. Ovo automatizovano skladište je najveća investicija na bilo kojoj lokaciji u svetu u Schenker-ovoj korporativnoj istoriji.

Strateški pozicioniran u logističkom parku aerodroma u Changi u Sigapuru, kompleks postavlja novi standard u kombinovanju naprednih tehnoloških dostignuća i najvišeg nivoa upravljanja skladištem za kupce, navodi se u saopštenju Schenker-a. Red Lion je jedno od malobrojnih integirsanih avio-cargo i ugovornih logističkih čvorišta.

Kompleks ima 5 spratova i ukupno 51.400 m2, što je jednako veličini sedam fudbalskih igrališta. Sistem za upravljanje napredne generacije i sinhronizovana IT platforma, omogućavaju kompaniji da poveća produktivnost skladišta do 100% u odnosu na objekte koji nisu automatizovani i da smanji vreme isporuke za 40%, u odnosu na neintegrisane objekte.

 

Zelena logistika i princip održivosti imali su veliku ulogu u razvoju ovog projekta. Jedan od primera su 1.440 solarnih panela instaliranih na krovu kompleksa. Uz pomoć tog, i ostalih „zelenih“ sistema, u ovom objektu godišnje je omogućena godišnja ušteda energije od 34%. Osim toga, godišnja emisija CO2 smanjena je za 458 tona.

Izvor/foto: dbschenker.com

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.