CTP gradi najveći logistički centar u Srbiji

CTPark Beograd Zapad ostvario je popunjenost od 100%, nakon što su Emmezeta, Phoenix Pharma i Sika zakupili skladišni prostor u ovom industrijskom parku.

Izgradnju CTParka Beograd Zapad kompanija CTP započela je u februaru 2019. U julu iste godine razvoj drugog objekta u ovom parku je završen i isporučeno je dodatnih 13.000 m2 skladišnog prostora, u koje je uloženo oko 5 mil EUR. Izgradnja je završena u rekordnom roku, a Srbija je dobila logistički centar visokog kvaliteta. Projekat je vodio iskusni projekt menadžer kompanije CTP – Laza Kovačević. Ovaj industrijski park dodat je već postojećem portfoliju na ovom tržištu na koje je CTP ušao 2017. godine. Kupoviniom logističkog centra kompanije Phoenix, CTP je priključio novih 10.200 m2 svom međunarodnom portfoliju.

Vrednost novog skladišnog prostora prepoznata je u veoma kratkom roku, što dokazuje i stopostotna popunjenost od strane novih zakupaca – kompanija Phoenix Pharma, Emmezeta i Sika.

Tokom 2020. očekuje se i početak izgradnje najvećeg industrijskog parka u Srbiji – CTParka Beograd Sever.

CTP je od kompanije IKEA kupio 15,3ha zemlje, sa mogućnošću razvoja jednog od najvećeg industrijskog parka u Srbiji. U okviru najvećeg logističko-distributivnog centra biće izgrađene tri odvojene zgrade (NBC1, NBC2 i NBC3), sa više od 70.000 m2 modernog industrijskog prostora klase A. U februaru se očekuje izgradnja objekta NBC2, koji će budućim zakupcima biti dostupan u trećem kvartalu 2020.

Zemljište se nalazi u Novim Banovcima, odmah do auto-puta A1, strateški je pozicionirano između dva najveća grada u Srbiji, Beograda i Novog Sada, dok je od centra Beograda udaljeno svega 20 kilometara. Imaće i odličnu povezanost sa Zagrebom, Budimpeštom i Temišvarom.

Vlatko Đuriček, generalni direktor kompanije CTP za Srbiju, potvrdio je planove za buduće proširenje u Srbiji.

– Imamo snažne namere za dalji razvoj u Srbiji, naročito za tekuće projekte u Kragujevcu – CTPark Kragujevac, Novom Sadu – CTPark Novi Sad i Beogradu – CTPark Beograd Zapad u Šimanovicma. Ponosni smo što možemo da najavimo da ćemo u 2020. godini započeti izgradnju najvećeg industrijskog parka u Srbiji – CTParka Beograd Sever. Novi logističko-distributivni centar sastojaće se od tri odvojene zgrade i imaće više od 70.000 m2 modernog skladišnog prstora, klase A. Dobili smo sve neophodne dozvole, pa u februaru krećemo sa izgradnjom objekta NBC2 – rekao je Đuriček.

Lokacija kao najveća prednost

Kako je istakao, posebnu atraktivnost CTParka Beograd Sever predstavlja njegova lokacija u Novim Banovcima, odmah uz autoput A1.

– Naš novi logistički centar biće strateški pozicioniran između Beograda i Novog Sada. Lokacija pored raskrsnice Novi Banovci omogućava jednostavan pristup auto-putevima, što je veoma važno za buduće investitore. Takođe, važna prednost je i odlična povezanost sa gradovima zemalja regiona – Budimpeštom, Temišvarom i Zagrebom – istakao je Đuriček.

Pozvao je sve domaće i inostrane investitore da sarađuju sa kompanijom CTP.

– Svim svojim klijentima nudimo moderne logističke prostore premijum klase A, na strateškim pozicijama. Pored toga, pošto poslujemo u nekoliko zemalja i imamo više industrijskih parkova, klijentima nudimo i fleksibilnost u slučaju povećanja, odnosno smanjenja obima posla – rekao je Vlatko Đuriček.

Izvor: eKapija

Foto: CTP