„Milšped“ uskoro deo sistema SEDEX

„Milšped“ će se pridružiti sistemu SEDEX (Supplier Ethical Data Exchange), koji predstavlja najveću platformu za razmenu etičkih podataka u lancu snabdevanja. SEDEX, kao inovativno i efektivno rešenje za upravljanje lancem snabdevanja, pomaže u smanjivanju rizika, zaštiti ugleda sopstvene organizacije i poboljšavanju dobre prakse u lancu snabdevanja, saopšteno je iz „Milšpeda“.

Dva osnovna cilja SEDEX-a su smanjenje „tereta“ dobavljača koji se suočavaju sa višestrukim proverama, upitnicima i sertifikacijama, kao i približavanje etičkih performansi globalnom lancu snabdevanja.

SEDEX je pouzdana onlajn baza podataka koja omogućava korisnicima da skladište, dele i unose informacije iz četiri ključne oblasti: radni standardi, zdravlje i bezbednost na radu, životna sredina i poslovna etika.

Od osnivanja 2004. godine, preko 36.000 organizacija je izabralo Sedex kao platformu za razmenu etičkih podataka u lancu snabdevanja. Kupci mogu da vide i upravljaju etičkim informacijama o svim dobavljačima na jednom bezbednom mestu. Za dobavljače SEDEX predstavlja efikasan i isplativ način deljenja etičkih informacija sa, po ličnom izboru, većim brojem korisnika, čime se značajno smanjuje nepotrebna papirologija i štede vreme i novac.

Kupcima je na raspolaganju elektronski sistem za prikupljanje i analizu informacija o praksi etičkog i odgovornog poslovanja u lancu snabdevanja. Širok izbor alata omogućava da pratite performance vašeg dobavljača uz pristup naprednom Alatu za procenu rizika koji je SEDEX razvio u saradnji sa partnerom, kompanijom „Maplecrot“.