FERCAM stipendista Jovana Petrović – student generacije na Saobraćajnom fakultetu

Saobraćajni fakultet u Beogradu proslavio je 71. rođendan i tom prilikom promovisao svoje najbolje studente. Na svečanoj akademiji u zgradi Železnica Srbije okupili su se profesori i studenti fakulteta, predstavnici države, naučne zajednice, mnogobrojni saradnici i gosti, kao i predstavnici kompanije FERCAM.

Tom prilikom nagrađeni su najbolji akademci, a za studenta generacije proglašena je Jovana Petrović sa Modula za logistiku sa prosečnom ocenom tokom studija 9,89. Inače, Jovana Petrović je stipendista kompanije FERCAM.

O programu stipendija i saradnji sa Saobraćajnim fakultetom u Beogradu, razgovarali smo sa predstavnicima kompanije FERCAM.

 

– Jedan od vidova saradnje sa fakultetom jeste upravo program stipendiranja najboljih studenata završne godine studija. Sa Jovanom Petrović potpisali smo ugovor o stipendiranju u decembru 2020. godine i sa velikim zadovoljstvom najavljujemo da će Jovana svoj prvi profesionalni ugovor potpisati upravo sa kompanijom FERCAM u decembru 2021. godine.

Ponosni smo na činjenicu da je upravo naš stipendista proglašen za studenta generacije Saobraćajnog fakulteta u Beogradu. To je naravno i velika odgovornost za nas, da od najboljeg studenta napravimo profesionalca koji će moći da preuzme vodeće pozicije u kompaniji u budućnosti – navode iz kompanije FERCAM.

PL: Da li nastavljate sa programom stipendiranja, posle ovakog uspeha u prvoj godini?

– Naravno, prijavljivanje za novu generaciju stipendista traje do kraja novembra 2021, kada ćemo ponovo odabrati najbolje i potpisati ugovore o stipendiranju.

Lestvica je sada podignuta na “olimpijsku normu” i samo najbolji od najboljih moći će da konkurišu u FERCAM-u.

Velika je čast i privilegija raditi sa tim mladim ljudima i učestvovati u njihovom profesionalnom razvoju u novu generaciju mladih lidera.

PL: Koja vam je dalja strategija razvoja?

– Strategija kompanije “FERCAM 2025” je da postane lider u regionu u oblasti međunarodnog i domaćeg drumskog transporta. Naš posao sada je da proizvedemo nove mlade ljude koji će te 2025. godine realizovati našu strategiju i zajedno sa nama ispisati istoriju kompanije FERCAM u Srbiji.