(FOTO/VIDEO) KLP logistički centar Šimanovci: Počela izgradnja još jednog objekta

Kompanija KLP  prikazala je javnosti i svojim poslovnim partnerima gradilište kompleksa u Šimanovcima. KLP logistički centar nalazi se na premijum lokaciji u Šimanovcima uz sam autoput E-70 i sadržaće 50.000m2 najmodernijeg skladišta za potrebe logističara. Tim povodom postavljen je i kamen temeljac za izgradnju najmodernijeg logističkog kompleksa KLP u Šimanovcima za potrebe RENTE logističarima.

Faza 1 od 20.000m2 biće gotova u julu 2019. godine i biće raspoloživa budućim zakupcima, dok tokom iste godine počinje gradnja objekta KLP 2 koji je već izdat na dugogodišnji ugovor jednoj od vodećih kompanija logistike u svetu.
Takođe, u planu je početak izgradnje trećeg objekta, KLP 3, čija će namena biti multifunkcionalne hladnjače i ADR takođe za potrebe rente.

Ceremoniji otvaranja gradilišta i polaganja kamena temeljca prisustvovali su predstavnici logističara, menadžment kompanije KLP, inženjerski tim izvođača radova, uprava Opštine Pećinci sa predsednikom, brojni mediji i saradnici investitora KLP.

Kamen temeljac položili su  direktor kompanije KLP Kosta Ginić i Željko Trbović, predsednik Opštine Pećinci.

Željko Trbović predsednik Opštine Pećinci

Predsednik Opštine Pećinci istakao je zadovoljstvo na otvaranju još jednog gradilišta visokog standarda. On je dodao i da se u toj opštini gradi nekoliko desetina hiljada kvadrata novih objekata. Zbog tih investicija, kako je naveo, i uz zapošljavanje velikog broja ljudi, Pećinci su jedna od najuspešnijih opština u Vojvodini.

Kosta Ginić, direktor kompanije KLP, je rekao da nisu išli putem kojim ide građevina poslednjih nekoliko godina –  da objekat bude gotov pre projekta.

– Izdvojili smo dosta vremena i novca da uradimo kvalitetan projektni zadatak iz kogda  je proizašao kvalitetan projekat, a tek onda krenuli u izvođenje. Objekat se gradi prema najvišim standardima kvaliteta FM Global i LEED standardima. Uz lokaciju na kojoj se nalazi, pripada objektima KLASE „A“ za savremene industrijske objekte. Sve je rađeno sa ciljem da budućim zakupcima realizuje sve potrebe i želje kako bi njihovo poslovanje bilo što bolje – naveo je Ginić.

Kosta Ginić direktor kompanije KLP

Kako navodi PR kompanije Tatjana Vesnić, „cilj kompanije je da podignu standarde logističkih centara na jedan viši nivo, što zbog sopstvenih potreba pri korišćenu objekta, a što zbog potreba budućih zakupaca iz oblasti logistike kojima će ovaj objekat biti više nego koristan“.

Vesnić je navela i da „visoko vrednuju poslovanje Opštine Pećinci jer, kako se okrenu u ovim industrijskim zonama i vide praznu njivu, pri sledećem okretanju na tom mestu je nikao sjajan poslovni objekat, stoga su sigurni da će objekat KLP sa svim standardima koje poseduje pored logističara, biti i od posebnog značaja i Opštini Pećinci”.

Više o kompleksu pogledati na: www.klp.rs