„Frikom“ prvi u regionu instalirao savremen način skladištenja

Kompanija „Frikom“ je u sektoru logistike pokrenula nov projekat kako bi maksimalno iskoristila raspoložive resurse, a samim tim i unapredila svoje poslovanje.

Uvođenjem „Schafer Orbiter“ sistema povećana je efikasnost kod jednostavnih procesa skladištenja u distrubitivnim centrima i rešen problem manjka prostora sa kojom se logistika „Frikoma“ susretala. Ovaj sistem odlikuju bezbednost i efikasnost i u potpunosti je prilagođen potrebama evropskog tržišta. Veliki izazov za sve kompanije koje posluju, ne samo u Srbiji nego i u regionu, predstavlja kako da zadrže pozitivan trend i unaprede svoje poslovanje.

„Frikom“, kao vodeća kompanija u proizvodnji i distribuciji sladoleda i ostalih smrznutih proizvoda, sa dugogodišnjom tradicijom, neprestano osluškuje potrebe potrošača i svoj bogat asortiman prilagođava najraznovrsnijim željama i zahtevima tržišta.

Visoki standardi poslovanja koje „Frikom“ primenjuje od samog početka odnose se na kvalitet i bezbednost proizvoda. Princip praćenja kvaliteta proizvoda, koji je postavljen još 1970. godine kada je kompanija osnovna, a koji se zasniva na ideji „od njive do trepeze“ danas je unapređen uspostavljanjem integrisanog sistema upravljanja koji je usklađen sa međunarodnim standardima.

Kompanija „Frikom“ raspolaže sa nekoliko distributivnih centara iz kojih se snabdevaju prodajni centri i potrošači. Distributivnu snagu kompanije čini 50.000 rashladnih uređaja na najatrkativnijim lokacijama i 150 novih kamiona –hladnjača sa savremenom informatičkom opremom koja obezbeđuje sigurnu dostavu „Frikom“ proizvoda do prodavnica, trgovina na veliko i malo, ugostiteljskih objekata, javnih ustanova, kao i inostrana tržišta.