Od okeana do tanjira: kako se transportuje LOSOS?

Prevoz lososa iz norveških fjordova do udaljenih pijaca i trpeza širom sveta predstavlja izazov za čije rešavanje je neophodna interakcija trgovine, tehnologije i logistike. Kako su se globalni trgovinski putevi širili i svet je postajao međusobno povezaniji, tako je rasla i potražnja za svežim lososom. Fleksibilnost i brzina koju nudi drumski transport postali su neophodni, posebno za mesta koja nisu dostupna železnicom ili morem.

Sa najnovijim kamionima hladnjačama i poboljšanom putnom infrastrukturom, transport lososa drumom postao je ne samo izvodljiv već i veoma efikasan, premošćujući jaz između udaljenih ribarskih sela i užurbanih urbanih centara širom Evrope. Prirodna ulja i masti lososa, iako su nutritivno korisni, čine ga veoma kvarljivim.

Izlaganje višim temperaturama može brzo da pogorša njegov kvalitet, zbog čega postoji potreba za brzim, efikasnim transportom. Svaki sat se računa, a drumski prevoz, sa svojom sposobnošću da se direktno kreće od mesta porekla do odredišta, zbog toga je neophodan.

Losos ima sve veći tržišni udeo u globalnoj trgovini morskim plodovima. Zemlje poput Norveške izgradile su ogromne delove svojih ekonomija oko ribolova i izvoza lososa, što je rezultiralo milijardama dolara godišnjeg prihoda.

Šta je važno kod transporta lososa?

Temperatura igra glavnu ulogu u očuvanju svežine lososa. Da bi se sprečilo kvarenje i uticaj bakterija, losos se mora čuvati na temperaturi između 0°C i 4°C tokom transporta. Ovi sistemi moraju ne samo da održavaju odgovarajuću temperaturu, već i da obezbede hlađenje čitavog skladišnog prostora.

Čak i sa najboljim prikolicama hladnjačama ključno je isporučiti losos na vreme. Kašnjenje od čak nekoliko sati može uticati na svežinu, a samim tim i na tržišnu vrednost proizvoda. Efikasno rutiranje, pouzdana vozila, fleksibilnost i planiranje vanrednih situacija za nepredviđena kašnjenja su imperativ, kako bi se osiguralo da losos stigne na odredište u predviđenom roku.

Često se najbolji lovci lososa nalaze u udaljenim oblastima, poznatijim po svojoj prirodnoj lepoti nego po dobro održavanim putevima. Kretanje ovim izazovnim terenima, posebno u ekstremnim vremenskim uslovima, može biti logistička noćna mora. Profesionalnost vozača kao i odlično stanje vozila su ovde presudni za isporuku na vreme i u najboljem kvalitetu. Danas su prihvaćeni standardi u ovom sektoru najnoviji troosovinski kamioni sa najsavremenijim hladnjačama.

– U proizvodnji lososa, gde svakodnevne i sezonske varijacije predstavljaju značajne logističke izazove, uloga veštih logističkih provajdera postaje ključna. Kompanije poput Girteke jačaju, koristeći veličinu svoje flote kako bi ponudile fleksibilnost, od vitalnog značaja za zadovoljavanje zahteva na tržištu lososa. Takođe, omogućavanje brze komunikacije je ključno za budući razvoj poslovanja, proces koji može biti značajno podržan digitalnim rešenjima – kaže Eirik Flo, direktor logistike u kompaniji Coast Seafood.

Ipak, najnovija digitalna rešenja i najnoviji kamioni i dalje nisu dovoljni da obećanje kupcu bude u potpunosti ispunjeno. Bitna karika ostaje vozač. Vožnja kamiona za prevoz lososa nije isto što i vožnja običnog teretnjaka. Vozačima i menadžerima transporta potrebna je specijalizovana obuka, od razumevanja posebnosti roka trajanja lososa do nijansi vožnje po neravnom terenu i u zimskim uslovima.

Kako osetljivost robe diktira obrasce drumskog transporta lososa, važno je razumeti potražnju i njene vrhunce, kao i prilagoditi se situaciji sa fleksibilnim rešenjima kapaciteta. Ali, kapacitet nije jedini odgovor i za proizvođače i za kupce i maloprodaje.

Digitalna rešenja koja su danas dostupna mogu pomoći svim zainteresovanim stranama. Vidljivost u realnom vremenu (RTV) omogućava svima u lancu snabdevanja da prate teret, njegov status i u skladu s tim prilagode svoje operacije. Napredni sistemi za praćenje temperature obezbeđuju podatke u realnom vremenu, obezbeđujući održavanje optimalnih uslova. Osim toga, inovacije u tehnologiji hlađenja čine transportna vozila efikasnijim i pouzdanijim.

Pored toga, kompanije koje koriste alate veštačke inteligencije (AI) za planiranje ruta, prednjače u ispunjavanju svih očekivanja proizvođača i kupaca, izbegavajući greške i prilagođavajući se mogućim promenama tokom isporuke.

Tehnološka revolucija u transportu

Stari način drumskog transporta lososa mogao bi uskoro doživeti značajne promene. Trenutne indikacije ukazuju na uzlaznu putanju izvoza lososa. Prema prognozama Organizacije za hranu i poljoprivredu  Ujedinjenih nacija (FAO), očekuje se da će potrošnja po glavi stanovnika porasti za 4%  do 2031.

Kako sve više kultura uključuje losos u svoju ishranu i prepoznaje njegove nutritivne prednosti, potražnja će se sigurno povećati. Zajedno sa tim ide tehnološka revolucija u transportu, gde optimizacija ruta vođena veštačkom inteligencijom, napredne tehnologije hlađenja, pa čak i autonomna vožnja mogu postati norma.

Međutim, senka ekoloških briga je velika. Kako efekti klimatskih promena postaju sve izraženiji, održivi transport više neće biti izbor već potreba. Mogli bismo biti svedoci porasta električnih ili hibridnih vozila za transport lososa, a možda će postojati i strogi propisi koji regulišu emisije ugljenika. Danas se svet transporta lososa nalazi na ključnoj raskrsnici, oblikovan rastućom potražnjom, novim trendovima, sezonalnošću i fleksibilnošću kompanija za drumski transport da se prilagode promenljivoj prirodi i ekološkim problemima.

Izvor: Girteka

Foto: Pixabay/2427999, ilustracija