„Hellmann Worldwide Logistics“ reorganizuje svoje poslovanje

Grupacija „Hellmann Worldwide Logistics“ je saopštila da je počela proces reorganizacije, te grupu  od 1. avgusta čini matična holding kompanija i tri divizije – Air & Sea, Road & Rail i Contract Logistics, koje posluju kao pravno nezavisne podgrupe. Reorganizacija poslovanja u divizijske kompanije zajedno sa tri glavne grupe usluga  je ključna komponenta budućeg preusmerenja.

Grupacija je do danas u velikoj meri bila organizovana geografski, nova organizacija predstavlja globalno ujedinjenje prema grupama proizvoda. Pored obezbeđivanja osnove za dalje optimizovanje unutrašnjih procesa, nova struktura stvara veću fleksibilnost u pojedinačnim proizvodnim područjima koja olakšavaju brže reakcije na tržišne trendove u zemljama gde kompanija posluje.

Istovremeno, kupcima će se ponuditi jedinstvena globalna rešenja duž čitavog lanca snabdevanja, što će dodatno poboljšati kvalitet usluge, navela je kompanija u saopštenju.

– Reorganizacija po grupama usluga predstavlja prekretnicu u istoriji „Hellmann“-a, pre svega, očekujemo, veću transparentnost i jasne odgovornosti u okviru pojedinačnih poslovnih oblasti. Na taj način se mogu razvijati različite strategije u okviru odgovarajućih segmenata proizvoda – objašnjava Thomas Knecht, portparol borda direktora.

Vlasnik kompanije  Jost Hellmann je dodao da je  „Hellmann“  “sa malim i fleksibilnim jedinicama, mnogo bliže tržištu i samim tim svojim kupcima”.

Kompanija je osnovana 1871. godine, kada je Carl Heinrich Hellmann, koristio konjsku zapregu za isporuku paketa u gradu Osnabruecku, u severnoj Nemačkoj i okolini. Četiri generacije kasnije, „Hellmann“ je kompanija koja zapošljava 19.500 ljudi u 437 filijala u 162 zemlje širom sveta.

Prema navodima sa kompanijskog sajta, za poslove Hellmann-a u Srbiji zadužena je ALFA SP LOGISTIKA.

Izvor fotografije: hellmann.net

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.