Internet kupovina povećala rezultate kompanije „Deutsche Post“

Nemačka logistička grupacija „Deutsche Post“ potvrdila je svoju godišnju prognozu poslovanja, pošto je objavila solidne rezultate za drugo tromesečje 2017, koji su porasli na bazi prihoda od e-trgovine.

Grupacija sa sedištem u Bonu, zabeležila je neto dobit od 602 mil EUR u periodu od aprila do juna, ili za 11,3% veću u odnosu na isti period prošle godine.

Operativna dobit uvećana je gotovo 12%, na 841 mil EUR, što je najbolji rezultat u istoriji grupe kada je u pitanju drugo tromesečje. Prihodi su u tom razdoblju porasli 4,4%, na 14,8 mil EUR.

U kompaniji izdvajaju pozitivan doprinos dela dostave paketa,  kojem je na ruku išao kontinuirani rast kupovine  putem Interneta, a rast je zabiležen i u delu za međunarodnu brzu poštu.

U teretnom sektoru operativna dobit je blago smanjena dok su prihodi porasli.

– Jako smo zadovoljni drugim tromesečjem i celom prvom polovinom godine. Naša kompanija raste na svim područjima – naveo je izvršni direktor Frank Appel, dodajući kako je uveren da će ostvariti prognozirane godišnje poslovne ciljeve.

U „Deutsche Post“-u planiraju da povećaju operativnu dobit u ovoj godini na 3,75 mlrd EUR, u sklopu zacrtanog dugoročnog povećanja dobiti za osam posto godišnje u razdoblju od 2013. do 2020. godine.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.