M&M uložio 8 mil EUR u kupovinu logističkog centra u Dobanovcima – Najavljene nove investicije

Usled porasta potražnje za uslugama, a radi povećanja spremnosti da odgovori na nove izazove i zahteve, transportno-logistička kompanija M&M Militzer & Münch Serbia, preko sestrinske firme Rosenberg d.o.o, investirala je 8 miliona evra u kupovinu logističkog centra u Dobanovcima. Kompleks sadrži skladište ukupnog kapaciteta 11.000 metara kvadratnih, kao i kancelarijski prostor od 3.000 kvadrata.

Kako navode u toj kompaniji, M&M trenutno radi i na optimizaciji pretovarnih manipulacija kroz izgradnju cross-dock terminala sa 16 utovarnih, odnosno istovarnih rampi, površine 1.000 m2.

Kako bi izašla u susret zahtevima tržišta i sve većoj kupovini preko online platformi, M&M je odlučila da automatizuje proces sortiranja, kao i proces picking-a robe, novim mašinama za sortiranje i picking, koje će biti u funkciji od 15. jula 2021. godine. Nova softverska rešenja pick-by-light omogućavaju trostruko brži picking robe za online kupce, navode u toj kompaniji.

Na taj način se štedi na vremenu, a i umanjuju se i greške prilikom pickovanja i pakovanja robe.

M&M će u naredne dve godine investirati dodatnih 10 miliona evra u dogradnju skladišnih kapaciteta površine 15.000 metara kvadratnih. Objekat će biti opremljen regalnim skladištima u kome mogu da se smeste 20.000 paleta. Novi kapaciteti će još više doprineti boljem povezivanju i izgradnji još uspešnijeg odnosa Srbije sa ostatkom sveta.

Ovim potezom M&M pokazuje težnju da svojim klijentima obezbedi kvalitetniju uslugu, ponudi još veće kapacitete, kao i da nastavi sa ulaganjima u Srbiju.