Nelt pokrenuo DIGITALIZACIJU dostave – Bolja komunikacija i praćenje podataka

Kompanija Nelt otpočela je projekat „Digitalna dostava“, u cilju unapređenja komunikacije i razmene dokumentacije sa kupcima. Novi model razmene podataka pokrenut je u maju, nakon godinu dana pripreme, a donosi značajnu automatizaciju logističkih procesa, sa postepenim povlačenjem papirnih dokumenata iz upotrebe. Cilj je, kako kažu u Neltu, da krajnji rezultat bude isključivo korišćenje digitalne dokumentacije. 

U prvoj fazi u maju, novi model brze i jednostavne razmene podataka sa kupcima primenjen je samo u Neltovom regionalnom centru u Nišu, dok se tokom juna nastavlja implementacija na celoj teritoriji Srbije, sa planovima za proširenje na region Zapadnog Balkana.

Projekat digitalizacije dostave deo je šire kompanijske strategije digitalizacije poslovnih procesa. Ovo rešenje ubrzava lanac snabdevanja i time značajno unapređuje uslugu koju Nelt pruža svojim kupcima i klijentima, navode u ovoj kompaniji.

– Start digitalne dostave dolazi u pravo vreme i usklađen je sa zakonskom regulativom u domenu razmene elektronskih dokumenata koja stupa na snagu 2022. godine. Implementacijom projekta digitalne dostave smo otvorili put za dalji razvoj novih funkcionalnosti u ovom segmentu, kao i postepeni prelazak na digitalni model poslovanja – istakao je Nenad Rakočević, menadžer operativne izvrsnosti Nelt Grupe.

Digitalna dostava omogućila je Neltovim principalima, klijentima i kupcima brže, transparentnije i preciznije praćenje podataka putem  „Track And Trace“ portala, kojem se jednostavno pristupa sa globalnog sajta www.nelt.com.

Digitalnu dostavu, koja prati globalne trendove u domenu logističkih usluga, karakterišu jednostavni procesi kreiranja i kretanja dokumentacije, kao i digitalno arhiviranje za slučaj neophodnih provera, ističe Nelt.