Online kupovina iz Kine: Italijanska pošta preuzima kompaniju Sengi Express

Grupacija Poste Italiane i Cloud Seven Holding Limited potpisali su obavezujući okvirni sporazum za jačanje partnerstva u segmentu e-trgovine na relaciji Italija-Kina. Ovim sporazumom predviđeno je da Poste Italiane stekne 51% upravljačkog kapitala u Sengi Express – kompanije u vlasništvu Cloud Seven Holding Limited sa sedištem u Hong Kongu.

Sengi Express je jedna od vodećih kompanija koja nudi međunarodna logistička rešenja za kineske e-trgovce aktivne na italijanskom tržištu. Zatvaranje transakcije očekuje se do kraja prvog kvartala 2021. godine.

Ovo je prvi put da će se strana kompanija pridružiti grupi Poste Italiane.

Sengi Express nudi čitav niz usluga kineskim operaterima e-trgovine, prilagođenih specifičnim potrebama klijenata, sa rešenjima za svaku fazu logističkog lanca koji Kinu povezuje sa Italijom.

Ova kompanija je, kroz ugovore sa logističkim operaterima, u mogućnosti da ponudi sve usluge od centra u Kini do krajnjeg primaoca u Italiji. Logističke kompanije grupe Poste Italiane i dalje će biti referentni pružaoci logističkih usluga kompanije Sengi Express za Italiju.

Za kompaniju Poste Italiane transakcija je deo razvoja međunarodnog poslovanja u segmentu B2C pošiljki. Ova akvizicija trebalo bi da takođe bude jedan od stubova buduće strategije, koja će iskoristisi “sve mogućnosti eksponencijalnog rasta e-trgovine”, kažu.

– Cilj je da razvijemo i zadržimo obim pošiljki u segmentu e-trgovine. Ovo je istorijska prekretnica u procesu otvaranja Poste Italiane za međunarodna tržišta, zahvaljujući ulasku strane kompanije u grupu. Akvizicijom ćemo dodatno diversifikovati prihode i nastaviti strategiju rasta kroz saveze u najperspektivnijim poslovnom oblastima – rekao je Matteo Del Fante, generalni direktor Poste Italiane.

Izvor: ti-insight.com

Foto: Pixabay/Gino Grescoli, ilustracija

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.