Ova profesija je sve traženija u Srbiji: Posla za svakog, a plate iznad proseka

Iako je već dobro poznato da jedan dobar radnik vredi za stotinu, dve pandemijske godine koje su za nama kao da su ponovo podsetile da ovo nije puka fraza. Ovo se posebno osetilo u transportnoj i logističkoj industriji, gde su samo „najuigraniji“ adekvatno odgovorili na poremećaje u lancima snabdevanja i vrtoglave promene u globalnoj ekonomiji.

Oni koji su odlučili da idu ukorak s promenama, uvideli su da moraju da obezbede kvalitetnu radnu snagu, koja ume da se prilagodi neočekivanim i nepredvidivim okolnostima.

Potrebni su vam novi kadrovi u oblasti transporta i logistike? Pišite nam na marketing@plutonlogistics.com ili pozovite 063/637-169.

Kada se ograničimo na 2021. godinu i situaciju u našoj zemlji, vidno je da su i transport i logistika bili željni kvalitetnih pojačanja. Interesantno je i to da su, i profesije magacionera i vozača, bile na listi pet najželjenijih profesija u 2021. godini.

Ko može da radi u magacinu?

Rezultati nedavnog istraživanja britanskog javnog mnjenja pokazuju da više od polovine ispitanika smatra da profesiju magacionera treba više vrednovati. Anketirani su takođe rekli i da su u periodu pandemije mnogo više pažnje posvetili logističkoj industriji, razmišljajući o procedurama koje su neophodne da bi im pošiljke koje naruče stigle u adekvatnom roku.

Da li se još jednom potvrdilo nepisano pravilo da se pojedine stvari primete tek kada počnu da nedostaju?

Možda nas je nužda primorala da prestanemo da razmišljamo o magacionerima kao „nekim tamo nabildovanim“ muškarcima, koji rade u mračnom hangaru i sve okolo gledaju ispod oka. Možda je postalo jasno da su jedna od ključnih karika u industrijama.

U zavisnosti od radnog iskustva i potrebnih radnih sati, plate za magacionere iznose od 30.000 do 90.000 dinara. Za uspešno obavljanje ove profesije nisu presudni ni snaga ni izdržljivost. Profesija, takođe, nije rezervisana samo za muški pol.

U osnovne obaveze magacionera spadaju slaganje i skladištenje robe, kao i popis koji se obavlja jednom godišnje, ili u kraćim vremenskim intervalima (na primer mesečni ili vanredni popis). Radna zaduženja obuhvataju i prihvatanje i otpremanje robe, kao i održavanje magacinskog prostora.

Za posao magacionera ponekad je potrebno i poznavanje engleskog jezika (radi čitanja deklaracija), ali nije neophodno.

Da profesija pruža fleksibilan radni angažman pokazuje i često angažovanje studenata, koji u magacinu, u okviru part-time poslova, obezbeđuju dodatne izvore prihoda.

Vaši budući zaposleni su „kod nas“

Profesionalci u oblasti transporta, logistike i trgovine su izabrali PlutonLogistics kao relevantan, pouzdan, ažuran i aktuelan izvor informacija. Široki spektar čitalaca na različitom pozicijama – od studenata srodnih fakulteta, vozača i administracije, menadžera nabavke i logistike, do generalnih menadžera i vlasnika preduzeća.

Ukoliko su vašoj kompaniji potrebni magacinski radnici, viljuškaristi, vozači, ali i drugi kadrovi iz oblasti logistike i transporta (menadžeri logistike, nabavke ili prodaje, zaposleni u sektoru administracije i sl), rubrika Karijera je pravo mesto da oglasite slobodne pozicije.

Za više informacija o objavi oglasa za posao na platformi PlutonLogistics, pišite nam na marketing@plutonlogistics.com ili pozovite broj telefona 063/637-169.