Prodavac nameštaja ulazi u IT i logistički biznis – IKEA kupuje softversku platformu za upravljanje skladištima

Kompanija IKEA saopštila je da je kupila Made4net – platformu za softverske usluge u lancu snabdevanja. Njihov softver za upravljanje skladištem biće instaliran u prodavnicama nameštaja IKEA. Investiciona grupa Ingka Group, koja je većinski vlasnik i glavni operater prodavnica IKEA, izvršila je akviziciju prošle srede, piše FreightWaves.

Made4net sa sedištem u Teaneck-u u Nju Džersiju je dobavljač softvera za upravljanje lancem snabdevanja i skladištenje. Ingka Group,  koja upravlja sa 482 IKEA prodavnice u 31 zemlji, planira da uvede novi softver u svojim operacijama za sve vrste prodaje.

Finansijski uslovi transakcije nisu objavljeni, ali IKEA je saopštila da je reč o verovatno „najvećoj implementaciji rešenja za upravljanje skladištem na svetu“. Iz kompanije navode da će nova softverska rešenja skratiti vreme isporuke i obezbediti tačnost porudžbina.

Made4net će nastaviti da radi nezavisno, a kompanijom će nastaviti da upravlja sadašnje rukovodstvo. Takođe će i dalje pružati usluge novim i postojećim kupcima koji nisu povezani sa IKEA-om.

Tolga Oncu Iz Inka Group kaže da njihovo poslovanje zahteva bolji sistem operacija sa preciznijim podacima koji bolje podržavaju rukovanje narudžbinama klijenata i dodaje da je njihov cilj da postanu lideri u opremanju domova.

Dogovor je usledio nakon nedavne najave brenda IKEA da će uložiti više od 2 milijarde dolara u svoju strategiju rasta kanala prodaje u SAD.

Made4net je vodeći globalni provajder rešenja u sektoru lanaca snabdevanja, kao i u upravljanju skladištima svih veličina. Njihova Scekper platforma nudi integrisano upravljanje skladištem, dinamičko upravljanje rutama, dokaz o isporuci i rešenja za automatizaciju skladišta.

Više informacija možete pronaći OVDE.

Foto: Pixabay.com/mastrminda

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.