„Ralu logistika“ postala član „Pharma Logistics Alliance Network“

„Ralu logistika“ postala je članica PLAN Europe (Pharma Logistics Alliance Network) udruženja – mreže 7 evropskih logističkih kompanija koje zajedničkim delovanjem, po najnovijim GDP Pharma standardima, pružaju potpunu logističku podršku farmaceutskoj industriji na području cele Evrope, navela je kompanija „Ralu“ na svom sajtu.

Udruženje okuplja vodeće evropske logističke kompanije iz Belgije, Danske, Irske, Poljske, Francuske, Španije, kao i  „Ralu“ iz Hrvatske i Srbije. Osobina udruženja je da članice poseduju sopstvenu logističku infrastrukturu – više od 900 vozila tegljača sa pet validiranih cross dock platformi širom Europe – sve GDP Pharma sertifikate. Svaka od članica zadužena je za organizaciju operacija na određenom području, a „Ralu logistika“ je zadužena za osiguranje logističke usluge u regionu jugoistočne Europe, naveo je „Ralu“ na svom sajtu.

PLAN Europe udruženje čine, osim „Ralu logistike“, kompanije „Essers“ iz Belgije, „Nolan transport“ iz Irske i UK, „Bech-Hansen&Studsgaard“ iz Danske, „Thermo Logistics“ iz Poljske, „Tresserras“ iz Španije i „Gandon“ iz Francuske. Sve ove logističke kompanije specijaliziraju se za logistiku farmaceutskih proizvoda i obvezali su se na vrlo visoke grupne standarde kvaliteta koje propisuje PLAN Europe, kao što su 24/7 proaktivno praćenje temperature i pozicije vozila, validacija sve opreme, poštivanje standarda kvaliteta i temperaturnih uslova tokom celog  lanca snabdevanja, visoki sigurnosni zahtevi te posvećeno i dobro obučeno osoblje.

PLAN Europve udruženje osigurava stratešku prisutnost u Eropi, a u mogućnosti je da klijentima ponudi prevoz, skladištenje i distribuciju za potrebe farmaceutske industrije, od jedne palete do pune prikolice, u celoj Evropi, u zemljama bivših sovjetskih republika i na području severne Afrike.