Ralu Srbija dobila sertifikat IFS za transport, skladištenje i distribuciju hrane

Kompanija Ralu Srbija, u sastavu regionalne logističke kompanije Ralu Logistika, sertifikovala je svoj sistem upravljanja poslovanjem i sigurnošću hrane, standardom IFS Logistics za transport, skladištenje i distribuciju.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, kao jedna od malobrojnih kompanija u Srbiji, Ralu sada ima potvrdu poštovanja najstrožih kriterijuma sigurnosti hrane i sposobnosti organizacije upravljanja rizicima vezanim za sigurnost hrane.

Sertifikat IFS za 2017. godinu, kompaniji Ralu izadat je za sve tri delatnosti – transport, skladištenje i distribucija – nakon što je u potpunosti zadovoljila tražene uslove. Prestižni međunarodni standard kvaliteta, dobijen je nakon revizije od strane sertifikacijske kuće SGS koja je uspešnost izvođenja u sve tri logističke delatnosti ocenila najvišom ocenom.

– IFS sertifikacijom, odlučni smo da potvrdimo klijentima da će transport, skladištenje i distribucija hrane koju su nam poverili biti obavljeni uz poštovanje najviših standarda zdravstvene sigurnosti. Raduje me što nas klijenti kontinuirano prepoznaju kao kvalitetnog i pouzdanog partnera što je zasigurno podsticaj za pružanje novih i specifičnijih usluga. I ubuduće ćemo biti predvodnik u uvođenju trendova u regionu te se na taj način kontinuirano dokazivati kao kompanija koja pruža najbolje moguće logističko rešenje na jednom mestu – istakao je Vladimir Milosavljević, direktor Ralu Srbija.

U skladu sa IFS standardom, Ralu izuzetno visok nivo pažnje polaže na čistoću i higijenske uslove transporta, skladištenja i distribucije hrane, a očuvanju bezbednosti ispravnosti hrane doprinosi i IT tehnologija, koja omogućava online praćenje temperature u komorama s hranom, adresira maloprodajne objekate u koje su proizvodi isporučeni, evidentira vozila kojim su dostavljeni, zahvaljujući čemu se može izvršiti eventualno povlačenje proizvoda, ako se utvrdi moguća potencijalna opasnost, dodaje se.

Takođe, očekivanim završetkom radova na logističko-distributivnom centru u Ugrinovcima, Ralu Srbija pravi iskorak u poslovanju i proširuje delatnost. Kako je navedeno, logističke operacije u novom skladištu nadogradnja su već razvijenom regionalnom i međunarodnom transportu, a početak distribucije na području cele Srbije kao značajan iskorak zaokružio je ponudu usluga u vrlo kratkom vremenskom intervalu.