8 načina da vozači kamiona ostanu zdravi i u formi

Zbog toga što su najčešće na putu, vozačima je teško da vode zdrav život. Ipak, pratite ova uputstva, mogu da vam pomognu da ostanete zdravi i u dobroj formi!

  1. Zdrave užine

Zamenite nezdrave grickalice zdravijim opcijama. Npr. kada vam se jede čokoladica, radije se opredelite za voćku.

  1. Ostanite fit

Vodite računa o težini i u slobodno vreme se rekreativno bavite sportom, vežbajte ili šetajte.

  1. Birajte hranu koja će vas duže činiti sitim

Čips ili čokoladica će vas brzinski zasititi ali neće vas dugo držati sitim i vrlo brzo ćete ponovo osećati glad. Zato radije birajte voće, povrće, meso, testeninu.  Možete i kombinovati npr. jabuka i kikiriki odlično idu zajedno.

  1. Jedite sporo

Kada ste u žurbi brzo i jedete, a ipak, potrebno je vreme da do mozga stigne informacija da ste siti. Zato ako halapljivo gutate, dok mozak primi informaciju da više niste gladni vi ste već preterali sa količinama.

  1. Veličina porcija

Moguće je preterati i sa zdravom hranom. Npr. bademi su zdravi, ali ako se jedu previše unećete previše kalorija i masnoće. O drugim namirnicama da i ne pričamo.

  1. Voda

Izbaci sokove i žeđ ugasi vodom. Takođe, voda će te držati svežim. Jedan od simptoma dehidratacije je i osećaj umora.

  1. Pravilo 30 minuta

Kako god da izgleda vaš dan, pokušajte barem 30 minuta dnevno da budete fizički aktivni. Možete otići u šetnju ili odraditi seriju vežbi.

  1. Ponesite po neku spravu za vežbanje

Ne možete sa sobom poneti komplikovane i velike sprave, ali postoji dosta laganih sprava manjih dimenzija. Npr. možete u kabini držati konopac za preskakanje i elastičnu traku. Postoji mnogo sjajnih vežbi koje možete odraditi sa uz ova dva pomagala.

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.