Rezervni delovi iz oblaka – DB Schenker pokreće digitalne inovacije za lance snabdevanja

DB Schenker je prvi globalni logistički provajder koji nudi isporuku rezervnih delova putem 3D štampanja. Proizvodi iz našeg virtuelnog skladišta dostupni su za veoma kratko vreme i proizvode se tačno tamo gde su potrebni , rekao je izvršni direktor kompanije Jochen Theves na Prvoj konferenciji o proizvodima globalne organizacije.

Kako j saopšteno iz kompanije DB Schenkler, virtuelno skladište smanjuje troškove isporuke, skraćuje vreme isporuke i štiti životnu sredinu.

– Ovo je primer onoga što logistika budućnosti može da učini za kupce. Cilj je da se izbegne nepotrebno skladištenje i da se lanci snabdevanja učine još stabilnijim i fleksibilnijim – kaže Teves.

Suočeni sa sve većim izazovima u globalnoj logistici, digitalne inovacije poput isporuke rezervnih delova putem 3D štampanja stvaraju stvarnu dodatnu vrednost za kupce u mnogim oblastima.

– Želimo da skratimo razdaljine i da istovremeno zadržimo proizvode dostupnim brže i jeftinije. Da bismo to postigli, u potpunosti smo posvećeni digitalnim inovacijama – objasnio je Teves.

U pilot projektima, DB Schenker je već uspešno testirao virtuelno skladište, dizajnirano za kupce sa tržišta mašinstva, automobilske industrije i železničkog transporta.

Delovi kao što su ručke, obloge i kućišta proizvodili su se po zahtevu bliskih kupaca. Bez prethodne proizvodnje i skladištenja, proizvodnja na zahtev smanjuje troškove kapitalnih obaveza. Nova Schenker usluga sa virtuelnim skladištem sada se nudi širokom spektru kupaca u celom svetu.

DB Schenker blisko sarađuje sa Deutsche Bahn-om, koji već ima duboko iskustvo u 3D štampanju – sa 80.000 delova proizvedenih od različitih materijala i tehnologija.

– Prema našim analizama, do 10% zaliha kompanija može da se proizvede na licu mesta – rekao je Teves.

Rezervni delovi koji su potrebni relativno retko i delovi koji se moraju skladištiti u velikom broju zbog velikih minimalnih količina za kupovinu posebno su pogodni za 3D štampanje. Virtuelno skladištenje komponenti se vrši bezbednim otpremanjem 3D nacrta u oblak.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.