Slanje manjih pošiljki – Kompanija „Eurosender“ počela da radi u Srbiji

Kompanija „Eurosender„,  jedna od vodećih evropskih rezervacionih  sistema za dostavne usluge različitih vrsti pošiljki, predstavila je svoje usluge na srpskom tržištu. Nakon lansiranja u maju 2014. godine, ova kompanija je ostvarila partnerstva sa vodećim evropskim dostavnim kompanijama kako bi ostvarila cene dostave koje su čak 70% niže od standardnih dostavnih tarifa. Kompanija „Eurosender“ je počela poslovanje kao startup i za samo dve godine ostvarila neverovatan poslovni uspeh širom Evrope, navedeno je u saopštenju kompanije.

Nezadovoljni ograničenom i skupom ponudom dostavnih kompanija u zemljama Evrope, osnivači kompanije „Eurosender“, Tim Potočnik i Jan Štefe su odlučili da pokrenu startup s ciljem da industriju dostave učine pristupačnijom i orijentisanom ka kupcima.

Tim Potočnik, jedan od osnivača i direktor, opisao je „Eurosender“ kao online rezervacioni sistem koji ubrzano raste i koji je specijalizovan za dostavu različitih vrsta pošiljki širom Evrope kao što su prtljag, paketi, manje pošiljke, sportska oprema i drugo.

– Ideja da kreiramo sistem „Eurosender“ došla iz našeg nezadovoljstva kompleksnošću i visokim troškovima dostave između evropskih gradova. Zato smo odlučili da stvorimo platformu koja objedinjuje potražnju za dostavnim uslugama. To znači da smo ujedinili uslove dostave koji se primenjuju, bez obzira na to koja dostavna kompanija obavlja uslugu i delujemo u ime kupca, ukoliko se pojave bilo kakvi problemi sa prevozom. Naš fokus je na upravljanju vremenom – usluga je ekonomična zahvaljujući jednostavnom procesu naručivanja, što znači da „Eurosender“ nije samo web stranica za poređenje cena, nego svakom kupcu dodeljuje dostavnu kompanijuu zavisnosti od njegovih potreba i nivoa cena. Dokazali smo da su naše usluge pristupačne i isplative i srećni smo što  smo u prilici da ih predstavimo i na srpskom tržištu – rekao je Tim Potočnik.

Kako je naveo iako je „Eurosender“ kratko u Srbiji i rezultati su odlični jer se inostrani partneri srpskih malih i srednjih preduzeća sve više odlučuju za korišćenje usluga prilikom slanja paketa u Srbiju.

– Takođe, veliki broj Srba koji žive i rade u zemljama EU koristi naše usluge za slanje paketa kući –  rekao je Tim Potočnik i objasnio:

– Usluge koje nudi „Eurosender“ najbolje su rešenje za mala i srednja preduzeća koja nemaju veliki obim dostave  – pa stoga ne mogu ostvariti povoljne ugovore sa dostavnim kompanijama. „Eurosender“ je platforma koja je jednostavna za korištenje, sigurna, a pored toga vremenski i troškovno isplativa. Naša usluga je optimizovana za pošiljke do 50 kg, ali takođe nudimo konkurentne cene za veće pošiljke i palete.

Proces dostave koje nudi „Eurosender“ vrlo je jednostavan za krajnjeg korisnika; narudžba se ostvaruje putem web stranice na kojoj se odaberu 3 parametra – zemlja preuzimanja, zemlja odredišta i težina pošiljke. Tada sistem automatski generiše završnu cenu koja se ne povećava tokom procesa narudžbe. Sve pošiljke su osigurane u vrednosti do 200 evra od mogućeg gubitka i oštećenja, a paketi se preko broja pošiljke mogu u svakom trenutku pratiti. Najbolji primer pristupačnih cena je činjenica da usluge dostave u Evropi počinju od 14.99 evra.

„Eurosender“ Ltd je vodeća digitalna platforma za rezervaciju logističkih usluga u Evropi. Sa centralom u Londonu i sa kancelarijama u Berlinu i Ljubljani, međunarodni tim kompanije „Eurosender“ dolazi iz različitih sredina i tečno govori 18 jezika,  što uslugu čini kvalitetnom u 30 zemalja.