Tirnatur otvorio DISTRIBUTIVNI CENTAR za voće i povrće u Krnjevu

Preduzeće Tirnatur otvorilo je prošle nedelje u Krnjevu novi distributivni centar od oko 3.100 m2, namenjen otkupu, transportu, skladištenju, veleprodaji i distribuciji svežeg voća i povrća iz Srbije. U okviru tog centra, kako je saopšteno, nalazi se i savremena hladnjača urađena po evropskim standardima, površine 2.500 m2. 

Ova investicija vredna je oko 2 miliona evra. Direktor preduzeća Nikola Stanojković rekao je da otvaranje centra predstavlja veliki podstrek za privredu ovog dela Srbije i ima značaj za razvoj celog Podunavskog okruga.

Primenom ekskluzivnih kooperacija sa malim i srednjim proizvođačima voća i povrća iz Srbije, Tirnatur će omogućiti svojim partnerima sigurno ostvarenje plasmana, ne samo na teritoriji Srbije, već i Crne Gore i Makedonije, navode u tom preduzeću.

– Rešili smo da pomognemo lokalnom stanovništvu, budući da je ovo područje koje se prvenstveno bavi poljoprivredom. Otvaranje distributivnog centra omogućiće proizvođačima da prodaju robu u prvoj klasi po tržišnim cenama – rekao je Stanojković na otvaranju, istakavši da je kompaniji cilj da privuče još kupaca, a da je sledeće godine u planu nastavak ulaganja i širenje hladnjače.

Foto: facebook.com/Tirnatur