U Ugrinovcima 9 novih logističkih centara?

U industrijskoj zoni u Ugrinovcima, zemunskom naselju kraj autoputa, planirana je izgradnja 9 logističkih centara na ukupno 28 ha, piše portal „eKapija“.

Urbanistički projekat budućeg kompleksa je na javnom uvidu, a ako sve bude teklo u skladu sa tim dokumentom,   magacini bi mogli da budu izgrađeni na parceli ukupne površine od 28 ha, 5 a i 69 m2, dok će objekti zauzimati ukupno 8 ha i 19 a.

U ovim objektima bi potencijalno moglo da radi 3.000 ljudi.

Velička Mitova i Goran Mladenović su vlasnici jedne od parcela i suvlasnici u firmama „Travel House“ doo, „Gonex Invest Hotels“ doo i „Dertour“ koji pripada „REWE Group“, velikoj nemačkoj grupaciji u oblasti turizma i trgovine. Njihovi planovi su da sa partnerima iz Nemačke izgrade logističko-kancelarijski centar koji bi bio baza za širenje posla u Srbiji i regionu.

Pojedinačna skladišta bi trebalo da zauzimaju od 2.787 m2 do 16.5oo m2. Najveća dva magacina gradili bi investitori „Logistic team Sekulić“ iz Ugrinovaca (13.403 m2) i „Koumbas Sinergy“ AD iz Beograda (16.567 m2). Ostali investitori su „Kapa Land“ Beograd, „KENDY LTD“ Banja Luka na parceli vlasnice Svetlane Lukovac, „Interrclean“ Batajnica na parceli vlasnika Mladena Kalanja, zatim advokat Milorad Pavlović iz Beograda, „SLAVIJACOOP“  Novi Sad, kao i privatni preduzetnik Ratko Mlađenović iz Beograda, piše „eKapija„.