(FOTO) Kabina Iveco kamiona kao teretana na točkovima!

Kažu da je sedenje novo pušenje, ali ono je nezaobilazan deo posla za tipičnog vozača kamiona. Iveco kompanija zamišlja budućnost u kojoj vozači mogu da se bave i fizičkim aktivnostima. Kompanija je najavila novu vrstu kabine koja obuhvata i opremu za teretanu, a koja može da donese mnoge beneficije vozačima dok su na putu.

Iveco je obelodanio svoj takozvani Fit Cab koncept na globalnom lansiranju njene nove Way linije modernih kabina za kamione – u potrazi za novim načinima na koje vozači mogu da rade na svom zdravlju i blagostanju tokom dugih sati provedenih u vožnji.

Spoljašnjost kabine ima izgled sličan fitnes klubu, a u kabini su ugrađene kuke za postavljanje fitnes opreme.

Višesmerna pulley mašina je pričvršćena uz jedan zid, a prečka za zgibove je ugrađena u plafon. Takođe, u kabini se nalazi asortiman elastičnih traka, diskova i tegova za vežbanje, dok se stepenice na ulazu mogu podesiti i upotrebiti kao dodatna pomoć pri vežbanju.

Ovaj koncept je više u fazi istraživanja nego što je u fazi proizvodnje, a Iveco će predstaviti Fit Cab na predstojećem Evropskom prvenstvu u trkama kamiona, koje počinje 19. jula 2019. u Nurburgringu, u Nemačkoj. Tamo će održati radionice sa kupcima i prikupiti povratne informacije za sledeću fazu razvoja fitnes kabine.

– Prilikom razvijanja naših proizvoda usvajamo pristup koji je usmeran na klijenta i vozača: oni učestvuju u našim aktivnostima testiranja na terenu, daju nam smernice pomoći njihovih uvida i povratnih informacija – kaže Gerit Marks (Gerrit Marx), predsednik komercijalnih vozila i vozila za posebne namene u kompaniji Iveco.

– Sa ovim konceptima, želimo da zajedno sa vozačima i vlasnicima stvorimo ova vozila i što je najvažnije, želimo da ih uključimo u dijalog o njihovom poslu kako bi kamioni bili prilagođeni njihovim potrebama i željama – kamioni koje su klijenti stvorili za same klijente.

Foto: Iveco