Logističari u svetu mode: želite DHL kaput ili Maersk patike? (FOTO, VIDEO)

Iako zvuči pomalo neverovatno, neka od najvećih imena u svetu logistike zakoračila su i u – modnu industriju! Kompanija DHL prošle sedmice predstavila je svoju kolekciju odeće, dok je Maersk pre samo nekoliko dana lansirao specijalno dizajnirane patike.

U slučaju DHL-a, neobičan ulazak u svet mode došao je zahvaljujući saradnji sa modnom markom Mikke Hofmann. Oni su zajedno lansirali modnu liniju pod nazivom Forever Pieces.

Kako DHL objašnjava, kolekcija Forever Pieces nastala je zahvaljujući konkursu za dizajn koji su na objavili na društvenim mrežama. Na konkurs se prijavilo 848 kandidata sa čak 2.375 predloga dizajna, od kojih je samo šest odabrano za kreiranje kolekcije koja uključuje kaput, bluzu, pantalone, haljinu i komplet (gornji i donji deo).

Pobednica Marta Soloduha, studentkinja mode iz Varšave, dizajnirala je kaput koji se može nositi i kao sako ili suknja, kada su mu delovi odvojeni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DHL (@dhl_global)

Micaela Clubourg, dizajnerka iz Argentine, osmislila je komplet za kolekciju Forever Pieces, koji predstavlja održivu modu.

Sav prihod od prodaje ove kolekcije biće namenjen za pomoć SOS dečijim selima, najvećoj svetskoj neprofitnoj organizaciji koja se bavi pružanjem podrške deci bez roditeljskog staranja i ugroženim porodicama.

Lansiranje brenda Forever Pieces nije bio prvi susret kompanije DHL s modom. Neposredno pre Božića, ova kompanija prezentovala je brendirane torbice napravljene u saradnji sa malezijskim modnim dizajnerom Christi Ng.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DHL (@dhl_global)

I kompanija Maersk takođe je napravila modni iskorak, a oni su u saradnji sa Pumom dizajnirali svetloplave patike.

Ove patike neće biti dostupne u prodavnicama, već će biti dodeljene određenom broju zaposlenih kompanije Maersk. Za one koji ipak žele da nabave par za sebe, Maersk će organizovati nagradnu igru na društvenim mrežama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maersk (@maersk_official)