Ovo je novi kamion godine! (FOTO, VIDEO)

Novi MAN TGX osvojio je prestižnu titulu International Truck of the Year 2021.

Ovo priznanje od 1977. dodeljuje međunarodni žiri sastavljen od 24 urednika i novinara specijalizovanih magazina.

Žiri testira kamione koji su se na tržištu pojavili u protekloj godini i ocenjuje koji od njih je dao najveći doprinos na području efikasnosti, sigurnosti, troškova vlasništva, kao i komfora za vozača. MAN TGX je osvojio ukupno 155 bodova i tako nadmašio konkuretski Volvo FH.

Nova MAN TGX linija predstavlja veliki korak napred u pogledu udobnosti, sigurnosti, efikasnosti potrošnje goriva, povezanosti i human-machine interfejsa, navodi se u saopštenju žirija.

 

Tokom probnih vožnji održanih tokom februara u Bilbau u Španiji, a nedavno i između Nemačke i Austrije, članovi žirija International Truck of the Year uverili su se u poboljšanu aerodinamiku kabine koja je, zajedno sa motorima D26 i D38 Euro VI d, optimizovanom pogonskom osovinom i tempomatom sa GPS podrškom, doprinose smanjenju potrošnje goriva. Takođe, žiri je pohvalio i human-machine interfejs u novoj paleti kamiona, koji je zasnovan na lako čitljivoj, potpuno digitalnoj instrument tabli u boji i kontrolnom sistemu SmartSelect sekundarnog displeja.

Na kraju, žiri je visok ocenio širok spektar pomoćnih i bezbednosnih funkcija, čiji je cilj smanjenje radnog opterećenja vozača u svim uslovima vožnje i poboljšanje bezbednosti u saobraćaju.

Andreas Tostmann, CEO MAN Truck & Bus, rekao je da je ovo „izuzetno priznanje za izvanredan rad MAN tima“.

– Već više od 5 godina tim radi sa jednim jedinim ciljem: razviti najbolji kamion za vozače i naše kupce i izvesti ga na put. Ova nagrada dokazuje – uspeli smo.

Listu svih kamiona koji su nagrađeni tokom više od 4 decenije, pogledajte OVDE. 

Izvor: truck-of-the-year.com; foto: press.mantruckandbus.com

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.