Ponuda „boli glava“ – Kućica malo veća od kabine, a cena 50 evra za noć

Noćenje u mikro-hotelu sa četiri sobe smeštene u transportnom kontejneru od 45 stopa, kao obavezan nedeljni odmor van kabine – zvuči kao krajnje zanimljiva ponuda za vozače kamiona… Ili ipak ne?!

Novi „kontejnerski hotel“ za kamiondžije, koji je otvoren u Bremenu u prvoj polovini januara, u ponudi ima sobe ne mnogo veće od šoferske kabine (za 30% u odnosu na prosečnu veličinu kabine), smeštene u prometnoj logističkoj zoni, po ceni od 49 evra po noćenju.

Pošto su vozači na granicama već navikli da se usputno odmaraju i regenerišu i već svakako provode mnogo vremena u skučenom prostoru, potpuno im se isplati da daju 50 evra za noć u termo i zvučno izolovanoj sobi (ako je možemo tako nazvati) od 7,5 kvadratnih metara, sa unutrašnjom visinom od 2,5 metara, u kojoj se nalazi krevet dimenzija 90×200 cm, toalet, tuš, klupa sa stolom, polica, orman i električne roletne za prozore, bežični internet i satelitska televizija sa međunarodnim kanalima na velikom ekranu. Potpuno! Jer, ipak neće spavati u kabini (kao). (Ok, jasno vam je da je ovo ironija)

Ova krajnje upitna vrsta smeštaja, o kojoj u proteklih nedelju dana na društvenim mrežama nije bilo mnogo lepih reči, dostupna je kao novi dodatak* lancu hotela Roatel u Nemačkoj, nedaleko od autoputa u Bremenu.

Mikro-hotel je smešten u centru logističke oblasti između Amazonovog skladišta i DPD hub-a. A pošto dva idejna tvorca i poslovna preduzetnika iz Dizeldorfa planiraju, kako trans.info piše, izgradnju sličnih objekata na oko 600 lokacija, najbolje je da se odmah u startu postavi pitanje – da nije cena malo preterana?! I možda još važnije – da li zaista ima svrhe zameniti kabinu ovakvim smeštajem?

Foto: roatel.com

*Ako se, kojim slučajem, nađete u jednom od ovih mikro-hotela, pišite nam da li se isplati odsesti, i, ne zaboravite da podelite fotografije.