ŠTA ZAPOSLENI ŽELE – Kako zadržati najbolje kadrove u transportu i logistici?

Logistička industrija širom sveta godinama vodi oštru borbu da pronađe i zadrži kvalifikovane kadrove. Nedostatak stručne radne snage, počev od vozača, radnika u skladištu ili administraciji, preko menadžera nabavke i logistike, pa sve do visokih menadžerskih pozicija, dodatno je istaknut pandemijom, turbulentnim prilikama na tržištu, ali i trendovima kao što su ekspanzija online trgovine, potražnja za last mile uslugama itd.

Kako sa razvojem i širenjem poslovanja rastu potrebe, dok izbor ostaje sužen, kompanije nove članove tima sve češće traže u redovima konkurencije. Zbog toga je danas važnije nego ikada naći kvalitetne ljude koji će unaprediti vaše poslovanje i koji neće prihvatiti prvu bolju ponudu na koju naiđu. Dodatni benefiti – kao što zdravstveno osiguranje, edukacije i treninzi ili više slobodnih dana – mogu biti motiv više za lojalnost.

Potrebni su vam novi kadrovi u oblasti transporta i logistike? Pišite nam na marketing@plutonlogistics.com ili pozovite 063/637-169.

Šta žele oni koji rade u sektoru transporta i logistike u Srbiji? U odgovoru na ovo pitanje krije se važan adut za sve poslodavce. Portal PlutonLogistics u prvoj polovini januara organizovao je anketu u različitim kategorijama zaposlenih i evo šta kažu rezultati!

Dobra plata i – još bolja plata

Kako bismo obuhvatili celokupnu ciljnu grupu, po različitim parametrima (iskustvo, obrazovni profil kandidata, primanja, pozicija u firmi itd.), anketu smo plasirali na različitim kanalima naše platforme – LinkedIn stranici PlutonLogistics, Viber zajednici PlutonLogistics, Viber zajednici Posao transport i logistika i Facebook grupi Prevoznici i vozači Srbije.

Svima njima, postavili smo pitanje: „U slučaju da ste zadovoljni uslovima i platom na vašem poslu, koji parametri bi najviše uticali na odluku da ostanete kod svog poslodavca?“ i ponudili odgovore: 1. Još bolja plata; 2. Dodatno penzijsko, životno, zdravstveno osiguranje; 3. Edukacije, teretana, škole jezika; 4. Fleksibilno radno vreme, više slobodnih dana.

Iako je grupa od oko 1.000 ljudi koji su učestvovali u anketi bila prilično heterogena, prvi ponuđeni odgovor: „Još bolja plata“ prikupio je najveći broj glasova na gotovo svim kanalima, dokazavši  da, barem na našim prostorima, visina zarade i dalje ima odlučujuću ulogu, dok sve ostalo dolazi daleko nakon toga.

Na LinkedIn stranici PlutonLogistics 55% anketiranih odlučilo se za ovu opciju, za kojom sledi odgovor „Više slobodnih dana“ sa 33% glasova. Dodatno zdravstveno osiguranje bi motivisalo oko 9% učesnika ankete, dok prednost edukacijama daje svega 6% njih.

Gotovo identičan rezultat zabeležen je i unutar Viber zajednice Posao-transport i logistika, gde je takođe 55% učesnika ankete glasalo za „Još bolju platu“. Nešto manje od trećine, tačnije 29%, opredelilo se za „Fleksibilnije radno vreme i više slobodnih dana“, a 8, odnosno 7% njih glasalo je za „Dodatno osiguranje“ i „Edukacije, treninge, teretane…“.

 

Kada je reč o vozačima u drumskom prevozu, zanimljivo je da je na Facebook grupi Prevoznici i vozači, nekoliko učesnika „dopisalo“ još dva odgovora – „Korektan odnos poslodavca“ i „Obračun plate po zakonu Republike Srbije“ što donekle govori o stanju u ovoj branši. Po rezultatima, ipak, i ovde prednjači plata, ali je interesantno i da je za „Više slobodnih dana“ i „Dodatno osiguranje“ glasao isti broj ljudi.

Jedino je na Viber zajednici PlutonLogistics, koja takođe uglavnom okuplja vozače, najveći broj anketiranih glasao za ponuđenu opciju „Više slobodnih dana“ (46%), dok se plata našla na drugom mestu (32%), „Dodadno osiguranje“ na trećem (16%), uz svega 6% onih koje interesuju edukacije, treninzi i sl.

Projekat „Razvoj karijere“ – podrška kompanijama

Reputacija je važna. Jedno istraživanje koje je tokom prethodne godine sprovedeno među mladim kadrovima u logistici širom Evrope, pokazalo je da ogromnih 88% milenijalaca veruje da je veoma važno biti deo prave kompanijske kulture, 78% kandidata prvo gleda na reputaciju kompanije, a 84% zaposlenih bi razmotrilo da napusti svoje trenutne poslove u kompaniju sa boljom reputacijom.

I za kompanije u Srbiji veoma je važno da dobro promisle koji elementi brenda poslodavca koji mogu napraviti razliku. Kako želite da se predstavite svojim budućim zaposlenima? Na koji način želite da privučete mlade talente? Šta je to što vašu kompaniju izdvaja od konkurencije na tržištu? Tim platforme PlutonLogstics može vam pomoći na ovom putu!

PlutonLogistics rubrika Razvoj karijere namenjena je podršci kompanijama da dođu do kvalifikovanih i kvalitetnih kadrova. Projekat Razvoja karijere usmeren je i na podsticanje poslodavaca da ulažu u veštine, obuke i napredovanje svojih zaposlenih kako bi zadržali izuzetan kadar i privukli nove zaposlene.

Za više informacija o predstavljanju vaše kompanije kao dobrog poslodavca, pišite nam na marketing@plutonlogistics.com ili pozovite broj telefona 063/637-169. 

Objava oglasa za posao 

Profesionalci u oblasti transporta, logistike i trgovine su izabrali PlutonLogistics kao relevantan, pouzdan, ažuran i aktuelan izvor informacija. Široki spektar čitalaca na različitom pozicijama – od studenata srodnih fakulteta, vozača i administracije, menadžera nabavke i logistike, do generalnih menadžera i vlasnika preduzeća.

Ukoliko su vašoj kompaniji potrebni magacinski radnici, viljuškaristi, vozači, ali i drugi kadrovi iz oblasti logistike i transporta (menadžeri logistike, nabavke ili prodaje, zaposleni u sektoru administracije i sl), rubrika Karijera je pravo mesto da oglasite slobodne pozicije.

Za više informacija o objavi oglasa za posao na platformi PlutonLogistics, pišite nam na marketing@plutonlogistics.com ili pozovite broj telefona 063/637-169.