Spektakularna prezentacija: žreb grupa za UEFA Euro 2024 – sa kontejnerima! (VIDEO)

Kao što svi dobro znamo, u Elbfilharmoniji u Hamburgu 2. decembra održan je žreb grupa za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024. godine. U isto vreme finalno izvlačenje je takođe održano i u luci Hamburg: zaposleni kompanije Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) paralelno su prenosili rezultate izvlačenja, na terminalu O’Swaldkai, koristeći kontejnere u bojama zemalja učesnica. 

Za takav performans koristili su 12 ričstackera, kako bi prebacili 24 kontejnera od 20 stopa u bojama zastava zemlja i formirali šest kula (svaka predstavlja jednu grupu finalnog žreba).

Svaka od šest kula sa po četiri kontejnera sa zastavom zemlje predstavlja grupu UEFA Euro 2024, koji počinje 14. juna 2024. Instalacija se može videti sa trga Elbske filharmonije, kao i sa cele južne obale Hafensitija (HafenCity).

Kontejnersku konstrukciju od dvanaest metara na severnom delu terminala O’Swaldkaja moći će da vide svi stanovnici i posetioci Hamburga tokom decembra. Ako vas zanima kako je izgledalo njeno kreiranje, pogledajte u video u nastavku!

Foto: hhla.de