Cena rekonstrukcije prelaza Horgoš povećana za oko dva miliona evra

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infastrukture Srbije objavilo je izmenu ugovora o rekonstrukciji i dogradnji graničnog prelaza Horgoš, po kojem je cena posla povećana za oko dva miliona evra, odnosno za oko 248,6 miliona dinara.

Prvobitna vrednost posla ugovorena je na 1,7 milijardi dinara, a nakon izmena cena ovog posla iznosi oko dve milijarde dinara, preneo je Biznis.rs pozivajući se na agenciju Beta. Procenjena vrednost javne nabavke prilikom njenog pokretanja bila je oko 1,6 milijardi dinara.

Obaveštenje o izmeni ugovora objavljeno je na portalu javnih nabavki, a kao razlozi za povećanje navedeni su „nepredviđeni i dodatni radovi“.

Izvođač radova je konzorcijum preduzeća koji predvodi Jadran iz Beograda. Prema najavama iz februara, završetak radova se očekuje u septembru 2023.

Rekonstrukcijom i proširenjem prelaza Horgoš, sa 16 saobraćajnih traka na 24, postojeći kapaciteti protoka će biti povećani za 50%. Pored radova na terminalu i samom ulazu i izlazu iz zemlje, projekat obuhvata i radove na prilaznom delu autoputa, podseća se.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.