Efikasnija kontrola robe: Skeneri za pregled prtljaga i kamioni donacija iz Kine

Vlada Narodne Republike Kine donirala je Vladi Srbije dva skenera na kamionima i četiri seta skenera za pregled prtljaga, vredna 9,7 miliona evra, saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministar Bratislav Gašić je rekao da će donirana oprema dati značajan doprinos u borbi protiv krijumčarenja ljudi i robe, dok je ambasadorka Kine Čen Bo ocenila da su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova uspešno završili obuku o korišćenju skenera, koju su održali eksperti kompanije Nukteh, koja je proizvođač opreme.

Ministar i ambasadorka saglasili su se da između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Ministarstva javne bezbednosti Narodne Republike Kine postoji kontinuirana i dobra saradnja.

Transport preko riječke luke

Kompanija Dragon Maritime objavila je na svojoj LinkedIn stranici detalje transporta ove opreme. Kako su naveli, njihovi timovii iz kancelarija u Rijeci i Beogradu udružili su snage i uspešno koordinirali isporuku dva kamiona-skenera i naprednog X-Ray CT sistema, upakovanih u tri HQ kontejnera od 40 stopa, od Rijeke do Beograda.

– Putovanje je počelo dolaskom kamiona-skenera na flat-rack kontejnerima u riječku luku. Nakon što smo ih efikasno istovarili, brzo je organizovan tim vozača, uz našu posvećenu pratnju i prioritetni prolaz na graničnim prelazima na putu za Beograd. Sa radošću možemo da kažemo da je sve proteklo bez problema i da smo pošiljke isporučili u magacin MUP-a Srbije istog dana kada je orpema preuzeta iz luke Rijeka.

Naslovna foto: MUP Srbije

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.