(FOTO) Paketi droge u tajnom bunkeru u podu kamioneta

Carinici su 12. juna 2019. godine oko podneva, u saradnji sa policijom, sprečili krijumčarenje gotovo 33 kilograma marihuane na ulazu graničnog prelaza Preševo, navela je Uprava carina u pisanom saopštenju.

Droga je otkrivena u kamionetu slovenačkih registarskih oznaka kojim je 47-godišnji Beograđanin, inače dvojni državljanin Slovenije i Srbije, putovao iz Severne Makedonije ka Sloveniji.

Prazan kamionet predviđen za prevoz lakog tereta pristigao je oko podneva na teretni terminal prelaza Preševo, gde ga je iskusni carinik izdvojio za detaljnu kontrolu na carinskom skeneru.

Foto: Uprava carina

Ubrzo se pokazalo da je profilisanje putnika i vozila urodilo plodom, te da je carinski službenik s pravom posumnjao da kamionet nije prazan kako se naizgled čini.

Slika sa skenera je ukazala na nepravilnosti u podu vozila, zbog čega je ono podvrgnuto detaljnom pregledu u, za to specijalno namenjenom, objektu na prelazu. Nije lako bilo naći tajni bunker koji se nazirao na snimku sa skenera, jer je bio dobro zakamufliran, što je ukazalo na to da su ga napravili profesionalni krijumčari.

Naime, naišavši na specijalnu bravicu posebne pregrade u podu vozila, bilo je jasno da je reč o prostoru koji se otvara daljinskim upravljačem koji vozač nije imao kod sebe. Zato su službenici morali da upotrebe specijalni alat kako bi ga otvorili, a tada se pred njima ukazalo 70 paketa marihuane čija je ukupna težina 32 kilograma i 737 grama, navela je carina u saopštenju.

Kako kažu u carini, vozač kamioneta je, po svemu sudeći kurir, jer je službenicima rekao da je zadužen da preveze kamionet sa skrivenim tovarom do Beograda, gde će ga sačekati primaoc robe kod koga se i nalazi daljinski upravljač za otvaranje tajnog bunkera.

Foto: Uprava carina Republike Srbije