Iz kombija zaplenjena kozmetika vredna čak 230.000 evra (FOTO)

Carinici su 4. novembra na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja kozmetike čija je vrednost procenjena na iznos od 230.000 evra.

Skrivena kozmetika velike vrednosti otkrivena je ispod polovnih stvari u kombiju VW Crafter britanskih registarskih oznaka, kojim su iz Velike Britanije ka APKiM putovala dvojica muškaraca, jedan državljanin Republike Srbije, a drugi sa ličnim dokumentima tzv. Kosova.

Osim što su odabrali traku obeleženu zelenim semaforom, namenjenu onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, obojica putnika su prilikom susreta sa carinicima rekla da sa sobom nose samo lični prtljag, s tim što je suvozač prijavio i polovan krevet sa dušekom i četiri upotrebljavana točka za svoj automobil.

Tokom detaljnog pregleda koji je usledio, ispod prijavljenih polovnih stvari, čija je uloga bila da posluže kao paravan, pronađeno je 108 kartonskih kutija punih različitih kozmetičkih proizvoda.

Kada je krijumčarena roba istovarena i prebrojana, potvrđeno je da se radi o gotovo 10.000 različitih kozmetičkih preparata australijske kompanije Nude by Nature, vrednih preko 360.000 australijskih dolara (oko 230.000 evra).

U tovarnom delu kombija su pored pored različitih pudera, krema i setova dekorativne kozmetike pronađene i tri nove grafičke kartice, čija je vrednost oko 4.000 australijskih dolara.

Kako vrednost krijumčarene robe premašuje trećinu vrednosti vozila, do okončanja krivičnog postupka koji će biti pokrenut protiv 41-godišnjeg vozača, biće zadržan i kombi, čime se ukupna vrednost otkrivenog prekršaja uvećava na gotovo 244.000 evra.

Izvor/foto: Uprava carina