Kako sprečiti da migranti uđu u kamion – Britanci to uče u školi!

Veliki problem vozačima kamiona u Velikoj Britaniji predstavljaju „tajni uljezi“, koji se skrivaju u kamionima da bi ušli u Veliku Britaniju. Britanska škola za obuku vozača Fleet Source pokrenula je prvi kurs  koji je akreditovan po CPC-u i posebno osmišljen da reši ovaj problem.

Kako je objavio trans.info, radi se o CEASE (Svest, Sigurnost i Obrazovanje o Tajnim Uljezima), prvom britanskom treningu koji obučava operatere i vozače znanjem i veštinama kako bi održali bezbednost i sigurnost i  izbegli kazne vezane za ilegalnu migraciju. Vozači Sunbelt Rentals-a prvi su prošli kroz kurs.

Prosečno 8.500 ljudi godišnje biva otkriveno kako ilegalno ulazi u Veliku Britaniju drumskim transportom. Vlada je povećala kazne na 10.000 funti po „tajnom uljezu“.

Nick Ceasari, generalni direktor Fleet Source-a, izjavio je da kazne mogu biti veoma težak finansijski udarac.

Inače, Driver CPC akreditovani kurs se bavi i potencijalnim opasnostima po vozače, s obzirom na to da su „slepi putnici“ poznati po tome što prete ili napadaju one koji ih otkriju.

CEASE obuhvata taktike tajnog ulaska, bezbednost vozila, temeljne provere, ličnu bezbednost i postupke ako se otkrije uljez. Fleet Source bi trebalo da popuni prazninu u detaljnim smernicama vlade, pružajući vozačima alate za smanjenje rizika i obezbeđivanje bezbednosti.

– Iako Šema za civilne kazne graničnih snaga zahteva obuku kao obavezu, nedostaje detaljnih informacija od britanske vlade, o tome šta bi trebalo da obuhvati. Naš novi namenski kurs bavi se ovim problemom dajući vozačima uputstva koja su im potrebna da očuvaju svoju bezbednost, smanje rizike i izbegnu novčane kazne – zaključio je Ceasari.

Paprene kazne zbog migranata u Britaniji: prevozniku globa od 24.000 funti?!

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.