Mađarska carina sprečila transport „lažnih“ slušalica i konzola

Šta se švercuje ovih dana? Baš sve!

Mađarski carinici otkrili su u Đuli tovar prepun lažnih slušalica i konzola za igrice. Prema dokumentima, kamion je krenuo iz Bugarske sa raznom mešovitom robom, a krajnje odredište bila je Italija.

Kada su službenici krenuli u proveru i otvaranje kutija, najpre su otkrili da je skoro šest stotina Apple slušalica sakriveno u malim pakovanjima na kojima nije naznačeno ime brenda. Dalje, pronađeno je i na hiljade konzola za igranje, kao i nekoliko stotina Samsung slušalica.

Državni organi povukli su iz prometa ukupno 4.460 nelegalnih proizvoda. Falsifikati su vlasnicima prava naneli štetu od preko 90 miliona forinti (oko 225.000 evra), zbog čega su podneli postupak za zaštitu industrijske svojine.

– Falsifikovani proizvodi nanose značajnu štetu ne samo legalnoj ekonomiji i onima koji su u nju uključeni, već mogu predstavljati i rizik po zdravlje ili dobrobit kupaca – ističe mađarska carina.

  • BONUS SADRŽAJ: 

Počela je nova sezona podkasta Za volanom! Nevena i Goran voze u dvojnoj posadi i pričaju šta je najvažnije kada vas zaustavi policija, koje su prednosti dvojke za poslodavca, a koje za vozača, šta kada se desi probijanje na tahografu… 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.